Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Tyve besætninger er på plads i Rusland. Foto: Oliver Maier / SCL

Sailing Champions League: Horsens og Bandholm kæmper om finalebilletter i Rusland

De to danske teams kommer på prøve i russiske Skt. Petersborg, hvor der sejles i havnebyens centrum. Torsdag måtte sejladserne udskydes grundet for meget vind. Stævnet kan følges live via SAP.

Af Sara Sulkjær |

Netop som klubben har taget imod deltagerne i Nord Stream Race er Sankt Petersburg Yacht Club vært ved weekendens kvalifikationssejladser i Sailing Champions League.

En klub, der ligger centralt placeret i byen, hvorfor der sejles midt i den smukke havneby. Nærmere bestemt foregår sejladserne på Neva River, hvilket er lig svære forhold med vekslende vind og megen strøm.

Det skriver Sejlsportsligaen i en pressemeddelelse. 

Ekstreme forhold

Torsdag var blæsten dog så kraftig, at sejladserne måtte udskydes, hvorfor sejlerne først kan komme på vandet fredag.

Selvom det russiske førstehåndsindtryk er fint, forventer danskerne derfor svære sejladser på vandet:

- Førstehåndsindtrykket er rigtig godt, selvom både Skt. Petersborg og Rusland er specielt på godt og ondt. Stævnearrangøren har styr på det hele og omgivelserne helt nede ved floden. Der er gjort rigtig meget for sejlerne, men forholdene bliver stadig ekstreme herovre, understreger Horsens-sejler Jeppe Bregendahl og fortsætter:

- Vinden, strømmen og ikke mindst kanalrundfartsbådene (der tidligere har kost Danmark dyrt, da Kerteminde var ved at kollidere med én af dem, red.). Én ting, vi har erfaret, er, at vi skal holde os så meget som muligt ude af strømmen.

Tre danske klubber i finalen

Tyve klubber deltager i denne kvalifikation, hvor de to danskerhold forventeligt skal placere sig i top-8 for at gå videre til finalen, der sejles i St. Moritz i august måned.

I alt har fem danske hold været kvalificeret sig til kvalifikationssejladserne, hvoraf de tre hold fra Frederikshavn, Kaløvig og KDY allerede har været i ilden og sikret sig en finalebillet.

- Det bliver spændende om de to sidste hold kan gøre de kvalificerede klubber kunsten efter, skriver Sejlsportsligaen. 

Følg sejladserne i Skt. Petersborg live via SAP her.

De to holds besætninger

Horsens:
Jacob Nikolajsen
Jeppe Bregendahl
Mikkel Hougaard Sørensen
Andreas Skjerning

Bandholm:
Bo Schülein
Ole Lindberg
Peter Ammundsen
Christian Torp

content-loader
content-loader
content-loader