Gå til hoved-indhold
Havnen i Kinlochbervie med Lipstick i anden position. Foto: Erik VenøboTur
Havnen i Kinlochbervie med Lipstick i anden position. Foto: Erik Venøbo

Venøbo i Skotland: Noget om rigtige mænd og kvinder

Solo-sejleren Erik Venøbo er stadig i det skotske. Undervejs har han set adskillige både lægge til og fra, og det har ikke været kedeligt. Læs nordjydens syn på rigtige mænd og kvinder.

Af katrine bertelsen |

Kinlochbervie, august 2014.

Erik Venøbo skriver:

I dag kom underholdningen sejlende til Kinlochbervie. Jeg var i gang med at skifte genuaen ud med krydsfok, faktisk et noget besværligt arbejde alene og i ret meget luft. Det hele er lidt rundt over det hele, men som sagt, det blev gjort.

Efter endt dåd sad jeg på fordækket med en kop kaffe, da der kom en 45 fods sejlbåd sejlende ind for motor. Der var store reklamer på siden af den, hvor der stod noget med: England rundt oplevelse. Jo, jo, det blæser som bare den, jo eventyr får de da, tænkte jeg.

Men som sagt, hele måden de kom ind på lignede en oplevelse :-)), og det blev det. Der var fire granvoksne mænd og en lille sart kvinde om bord, og klart var det jo, at en af mændene holdt krampagtigt fast i rattet så det ikke faldt af, det kunne jo skade nogen...Hele vejen ind mod broen farede de kære mænd rundt og hang fendere ud.

Kvindemenesket havde også en i hænderne, som hun ville hænge ud, men hun havde den vel i små fire sekunder, ja, så var der en af de rigtige mænd der hjalp hende, og hængte den ud for hende med en kort instruktion i de rigtige knuder. Jo jo,ingen slinger her.

Kvindemenesket blev flere gange bedt om at flytte sig, da hun stod i vejen for de rigtige mænd, der for rundt på båden og gjorde alle de rigtige ting. Og med høje og klare kommandoer, så jeg et kort øjeblik tænkte på de danske hjemmeværnskuttere når de skal fortøjre deres skibe, jo, jo.

Nå videre: De nærmede sig broen og to af de rigtige mænd gik ud på fordækket for at gøre klar. Den ene tog i forbifarten lige den fortøjning fra kvindemenesket, som hun var kommet i besiddelse af (hvad tænkte hun dog på tsk tsk), den tredje rigtige mand stillede sig på agterdækket sammen med Kaptainen, der stadig uddelte højlydte og meget vigtige kommandoer!!!

Skibet var nu meget tæt på broen. Man kunne næsten mærke den meget alvorlige stemning i dette forehavende, dette var klart ikke noget for svage kvindemenesker.

Nu tager det så fart. En af de rigtige mænd kaster en line ind på broen, det bliver gjort med en kraft der får en til at tænke på, om han ikke kan se at broen er en meter fra ham?

Nå, den anden rigtige mand springer med samlede ben lige ned på broen med sådan et brag, at jeg faktisk blev bekymret for, om hans lidt tynde ben faktisk var i stand til at klare belastningen. Det gjorde de. Nå, han kommanderede så også nu, ligesom kaptajnen.

Jeg kunne ikke rigtig lige regne manøvren ud, meen de vidste nok hvad de gjorde. Nu kastede så den agterske rigtige mand sin fortøjning ind, og den satte den tunge mand så også fast. Yes, man kunne nu høre på kaptajnen, at der var styr på skibet.

Mens alt dette var foregået, ja, da havde sgu kvindemenesket tilladt sig finde sin egen fortøjning frem og stillet sig midtskibs ved den pullert, der var der. Ja at tæænke sig sådan et frækt kvindemeneske, der ikke ved en skid om sejlads. Nå men hun stod bare helt roligt der, og mens de andre råbte og gjorde ved, ja der kastede hun lige linen dobbelt ind og rundt om en pullert på broen.

Hun havde fat mens de andre tumpede rundt. De andre kørte båden frem og tilbage og tog slæk ind :-)), det var simpelthen et cirkus... Hvad de aldrig opdagede var, at det var hendes line midtskibs der bare metodisk trak båden længe og længere ind.

Jeg fik øjenkontakt med hende og viste hende tommelfingeren op og et smil. Hun smilede faktisk også! Da de rigtige mænd så havde strammet linerne op for og agter og i den rigtige rækkefølge, jaaee så går den tykke rigtige mand hen og tager linen ud af hænderne på hende og begynder at sætte den fast på pullerten som kun en rigtig sømand kan gøre det.

Og så sker det, simpelthen dagens højdepunkt. Hun kigger direkte over på mig og med et smil på læben træder hun direkte på pullerten og hans fingre med hele sin vægt, og hopper ned på broen. Hævnen var simpelthen total, jeg kunne simpelthen ikke styre mig og grinede højt. Nu var der faktisk noget panik, for den rigtige mand havde åbenbart store smerter, han pev højlydt, ja nærmest klynkende.

Konklusion, kvindemennesker på sejlbåde er meget farlige for rigtige sømænd, de kan lide ubodelig skade på legeme og selvtillid. UUUHHHAAA.

content-loader
content-loader
content-loader