Gå til hoved-indhold
Erik Venøbo på Lipstick kort før starten torsdag kl. 18.15. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Erik Venøbo på Lipstick kort før starten torsdag kl. 18.15. Foto: Katrine Bertelsen

Venøbo vinder Sjælland Rundt singlehand

Det blev Erik Venøbo, der vandt Sjælland Rundt singlehand. Det tog 58 timer uden søvn, men det var en glad vinder der gik i mål kl. fire søndag morgen.

Af katrine bertelsen |

Det blev en overbevisende sejr til Erik Venøbo fra Bønnerup, i Sjælland Rundts singlehand-felt. Minbaad.dk var i kontakt med Erik Venøbo gennem hele sejladsen, der blev en svendeprøve i udholdenhed.

Svag eller ingen vind – i kombination med strøm, trak Eriks sejlads ud til knap 58 timer, med målgang søndag morgen kl. 04:04:52.

Ingen søvn

Erik Venøbo fortæller, at han faktisk ikke har sovet på turen, udover et par minutter. Vi lokkede den gamle fiskeskipper til at fortælle om hemmeligheden, ved at sejle så længe uden søvn.

– Men må ikke spise sig mæt, siger han. Det er vigtigt, at man er lidt sulten hele tiden. Og så bruger Erik ikke autopilot. – For så sidder man bare og bliver sløv, siger han.

Turen var ikke uden dramatik, da en regnbyge overraskede ham ud for Skanør.

– Så smed Lispstick sig sgu ned på siden, og under dæk lignede det noget der var løgn, fortæller Erik, der fik bjærget spileren i en fart. Det var her TracTrac-forbindelsen til Lipstick røg, – den har nok fået gok, mener Erik.

Søndag morgen – vel i havn fik Erik sig et bad og en slurk af sponsorrommen. Og så var det tid til en lur, men ikke længe, da flere journalister ville snakke med ham. Men her kl. 16 var det en grydeklar Erik, der tørnede ind for at få en god lang søvn.

Tillykke Erik Venøbo – ”gamle” mænd kan sagtens sejle Sjælland Rundt singlehand.

Fire udgik

Kun to af de seks singlehandsejlere gennemførte løbet. Ole Jessen gik i mål to timer senere, og fik dermed 2. pladsen, mens alderspræsident Niels Thomsen valgte at udgå midt i Øresund, da han på grund af vindstille ikke kunne nå i mål indenfor tidsfristen.

Ole Smed Rasmussen startede ikke, mens Henrik Boye Petersen og Bo Skaaning udgik tidligere. Bo Skaaning udgik, fordi han fik bommen i nakken fredag aften i Grønsund.

Du kan se alle resultater fra årets Sjælland Rundt 2014 her.

Erik Venøbo fra Bønnerup Strand på Djursland, sejlede længst ude af alle både, da han havde kurs mod Sjællands Odde torsdag aften. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader