Gå til hoved-indhold
Største båd på udstillingen er en Hanse 57. PR-fotoKort Nyt
Største båd på udstillingen er en Hanse 57. Desværre kommer den nye hotte danske Carbon 40 ikke. Den gik på grund fornylig i en kapsejlads og når ikke at blive klar. PR-foto

Største danske flydende bådudstilling starter i morgen i Egå

- Medlemmerne af Danboat får solgt mere, det går ikke så ringe som før. Jeg tror der er nogen der vejrer morgenluft, siger formand Jan Hansen. Udstilling er gratis at besøge.

Af Troels Lykke |

For tredje gang arrangeret landets største flydende bådmesse, der finder sted i weekenden 22.-24. august i Egå Marina.

Der vil være 65 nye og brugte både på land og i vandet, kan man se på udstillingslisten i Flydende Fritids hjemmeside.

Der vil være alt, fra småbåde til store sejl- og motorbåde, og udstillerne vil også vise alt det nyeste i udstyr, tøj, motorer og meget mere, lover udstillingschef Michael Floor om udstillingen, der er blevet årets største, hjemlige bådmesse af den flydende slags.

Sidste år fandt bådmessen sted i Dragør, hvor de omkring 10.000 gæster fik en stor maritim oplevelse. I år har Michael Floor, sammen med Danboat, placeret messen i Egå Marina, hvor den også blev holdt i 2012.

12.500 indgangsbilletter er solgt

- Vi har trykt 12.500 indgangsbilletter, vi håber på 10.000 besøgende. Flere kender nu udstillingen. Og den gode sommer har givet nye og gamle sejlere blod på tanden. Vi kan mærke optimismen, siger Bavaria og Dufour-forhandleren Michael Floor, hvor udstillingen er i samme størrelse som tidligere, men den er gjort mere praktisk og kompakt.

Gæsterne får mulighed for at se et stort antal forskellige både. Blandt andet kan de opleve den næsten 18 meter store Hanse 575-sejlbåd og den 46 fod store American TUG-motoryacht, mens der i den anden ende af prisskalaen udstilles joller, små motorbåde og gode brugte lystbåde.

Billig udstilling for alle

Formand for den maritime brancheforening Danboat, Jan Hansen, ser frem til udstillingen, hvor han selv stiller op med Quantum Sails, andre sejlmagere som North Sails og Elvstrøm Sails vil også være på land i Egå.

- Det er en billig udstilling for vores medlemmer at udstille på og det er gratis for de besøgende. Desværre er udstillingen samtidig med Orust i år, men det er ikke tilsigtet og næste år vil vi forsøge at undgå det, så flere udstillere kan møde op, siger Jan Hansen til minbaad.dk.

Han tror på et godt salg i hvert fald får flere af Danboats medlemmer solgt mere end de plejer.

- Men nok ikke nok endnu, siger han.

content-loader
content-loader
content-loader