Gå til hoved-indhold
Udstyr
Vogel Curie vejer fra små 6,5 kg, og er dermed velegnet til nemt at stuve ombord på båden i agterrum, i forskibet eller under en køje i kahytten. PR-foto
Udstyr
Udstyr

Københavnske kulfiber-foldecykler fra Vogel Bikes kombinerer sejlads og cykellivet

Cykelproducent Vogel Bikes er et nyt cykelbrand. Sortimentet byder blandt andet på verdens letteste foldecykel i kulfiber. En af folkene bag cyklen er den respekterede bådebygger Paul Harder Cohen, der før har drevet værft med speciale i kulfiber-kompositter.

Af Troels Lykke |

En af verdens letteste kulfiber-foldecykler til sejlads. Netop det har den nye danske cykelproducent Vogel Bikes skabt.

Modellen hedder Vogel Curie, vejer fra små 6,5 kg og er dermed velegnet til at stuve ombord på båden i agterrum, i forskibet eller under en køje i kahytten.

Vogel Bikes’ stiftere Mette Walsted, af bådebyggerfamilien Walsted og bådbyggeren Paul Harder Cohen, som har drevet værft med speciale i kulfiber-kompositter, har gennem de sidste seks år arbejdet sammen om udvikling af unikke kulfibercykler til bylivet i virksomheden Coh&Co Copenhagen.

Nu har de igen vendt blikket tilbage mod sejlsportsbranchen og stukket hovederne sammen om at skabe verdens bedste foldecykel til sejlere og andre, der har brug for en enkel og let mulighed for transport, mens de er på tur.

Cykler gav frihed på Sejerø

Paul fortæller til Minbaad.dk, at han husker en sejltur med Mette til Sejrø i hendes gamle turbåd:

- Da vi ankom til Sejerø Havn, var det midt på eftermiddagenm og vi pakkede Mettes gamle foldecykler ud fra forskibet for at trille ud i det Sejerøske landskab. Cyklerne gav en frihed til at gå på opdagelse på en måde, som ikke vil haft været muligt på gåben - hele øen lå åben for os.

- De gamle foldecykler var tunge, besværlige og lidt rustne i kanterne, men jeg smiler stadigvæk hver gang, jeg tænker på den dag, hvor vi susede øen rundt til langt ud på eftermiddagen.

Cykler hører sammen med tursejlerlivet

Dengang som nu stod det klart for begge Vogel-stiftere, at cykler hører sammen med tursejlerlivet. Det var åbenlyst, at cyklerne skulle udvikles til at være lettere, nemmere at folde og folde ud, og ikke mindst være mere håndterbare når der skulle pakkes.

Vigtigst af alt skulle de dog være langt lettere at vedligholde i det maritime miljø, hvor vind, vejr og salt tærer på materialerne.

Metaldele kommer man ikke udenom på en cykel, men hvor muligt skulle de være udskiftelige og så meget af cyklerne som muligt fremstillet i kompositmaterialer.

Cykler på bestilling

Resultat er Vogel Bikes. Et helt nyt brand, som de to kompagnoner stiftede i foråret til at komplementere deres andet cykelbrand Coh&Co, som har fokus på cykler til bylivet.

Vogel Bikes er baseret på internetsalg af custom-opbyggede cykler, som leveres udenom forhandlere og direkte til kunden. Cyklerne sættes først i produktion, når de er bestilt og leveres få uger derefter. Idéen med Vogel er at bygge exceptionelle cykler og involvere kunderne i processen.

Der er mange fordele ved konceptet. Udover at man er medbestemmende på cyklens opbygning, kan cyklen, uden distributør og mellemforhandler, også tilbydes til en forbavsende frisk pris.

- Det er ikke hver dag, man ser et ungt brand som Vogel Bikes konkurrere med store internetspillere i cykelverdenen, men forretningsmodellen tillader tydeligvis den lille virksomhed at levere konkurrencedygtig kvalitet på trods af deres størrelse, forklarer Vogel Bikes.

Et samarbejde med mekanikeren

I disse tider, hvor cykelbranchen er overbelastet, og der er ekstremt lange ventetider, formår Voglel Bikes alligevel at holde relativt korte leveringstider på en specialbygget foldecykel - oftest vel under de 12 uger fra bestilling til levering.

Cyklens farve og grej kan bestemmes i samarbejde med Vogels mekaniker, eller man kan vælge en af de standard grejpakker, som kan ses på vogelbikes.com/folding-bikes.

Den endelige bestilling hos Vogel Bikes kommer ofte efter udveksling af et par emails, et besøg hos dem i Nordhavn eller sågar et videokald, hvor teamet pejler sig ind på dit behov.

Derefter hjælper de dig med at specificere cyklen, som du vil have den. Vogel bygger de fleste af deres egne hjul, så ønsker man kulfiberfælge, interne gear eller dynamo til lys og strøm til mobilen, kan det også arrangeres.

Minbaad.dk's læsere får 10 procents rabat

Prisen for foldecykel-modellen Curie Roller Zip starter på 14.700 kr. Ved køb af to cykler giver Vogel Bikes en rabat på 10% på cykel nummer to til Minbaad.dk’s læsere ved ordrer afgivet inden 31.12.2020.

Fortæl, at du har hørt om dem her, og de vil sørge for at fratrække rabatten.

Som om, det ikke var nok, er Vogel Bikes i gavehumør og tilbyder også gratis fragt på alle cykler bestilt inden årets udgang.

De lækre foldecykler kan stå klar inden foråret, når båden kommer i vandet igen, og turlivet starter på ny.

content-loader
content-loader
content-loader