Gå til hoved-indhold
Udstyr
Det nye trapezsystem skal forhindre at man hænger fast og bliver filtret ind i skøder, fald og vanter. Foto: Allen

Nyt enkelt trapezsystem

Det britiske firma Allen, har i samarbejde med designeren af 49eren, Julian Bethwaite, lavet det nye trapezsystem, Allen Keyball. Keyball er en erstatning for de traditionelle trapezkroge og -ringe.

Af katrine bertelsen |

Allen Keyball er et helt nyt koncept til sejlere, som anvender trapez, hvad enten det er i 29er, 49er, Hobie, Nacra, 505er, Contender eller anden jolle udstyret med trapez. Keyball systemet skal ses som erstatning for de traditionelle og til tider farlige trapezkroge og trapezringe.

Keyball består af tre dele. Greb med kugle er fremstillet af massivt aluminium og er fastgjort via et fleksibelt wireled, som sikrer høj fleksibilitet under brug samt rustfrit stålspænde, der er boltet sammen med joint med bred åbning.

Den brede åbning guider sikkert grebet på plads, og gør det samtidig let at blive frigjort igen. Grebet kan fastgøres til trapezwiren via et justerbart udvekslingssystem alt efter jolletype. Spændet fås både i en smal og bred udgave, som gør, at Keyball kan anvendes på mange forskellige typer og modeller trapezbælter.

Trapezsystemet skal forhindre at man hænger fast og bliver filtret ind i skøder, fald og vanter. Keyball systemet er designet af Julian Bethwaith og er et effektivt trapezsystem for alle skiff- og cat-sejlere uanset niveau og jolletype.

Designeren af den olympiske 49er-jolle Julian Bethwaite, står bag Keyball systemet, som efterfølgende er udviklet kommercielt i samarbejde med Allen Fittings. Keyball systemet er uden krog og reducerer derfor risikoen for at hænge fast ved kæntring og øger derfor sikkerheden ved sejlads med trapez med et enkelt, holdbart og funktionelt system.

Keyball systemet sælges som kit i både smal og bred model, til priser fra godt 1.000 kr. og systemets tre dele kan alle købes som separate reservedele.

Den danske forhandler, Michael Thaarup fra Dinghyshop fortæller, at Keyball systemet vil være på lager hos Dinghyshop i begyndelsen af januar 2015, og kan allerede nu bestilles i webshoppen.

content-loader
content-loader
content-loader