Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Ida Marie Baad indlagt i Rio med skadet led efter trapez knækkede

Europamesterens trapez knækkede foran Sukkertoppen i Rio. Nu er hun på hospital. Her forklarer Ida Marie Baad hvad der skete. Tre ugers pause forhindrer hende i at sejle Abu Dhabi-49er-stævne.

Af Troels Lykke |

Forleden skrev Ida Marie Baad og Marie Thusgaard på deres blog: efter tre uger i Rio:

- Formålet med at være i Rio er, at lære sejlområdet at kende. Under vores ophold har der været afholdt 2 små stævner. Det har været super fedt, da vi har fået sejlet en masse kapsejlads på nogle af de baneområder, der vil blive brugt til OL om 1,5 år.

Vi har ikke endnu helt knækket koden for, hvordan Sukkertoppen påvirker vindens retning. I kombination med sting-i-sår, tyvstarter og kæntringer har det medført 2 dårlige stævneplaceringer.

Så selvom det er lidt op af bakke, og vi ikke leverer på vores normale niveau, er formålet med træningslejren her i Rio ikke at lave resultater, men at lære om forholdene hernede.

Vi har lært rigtig meget, og vi begynder at have en idé om, hvordan man skal sejle under Sukkertoppen. Men vi har brug for endnu flere timer, før vi føler os helt hjemme her i det Brasilianske.

Vi får heldigvis rig mulighed for at blive klogere, for turen går igen til Rio til sommer, hvor vi skal sejle herovre på den samme årstid som OL afholdes.

Vi har 4 dages træning tilbage her i Rio, før vi flyver hjem for en meget kort stund, hvorefter turen går til Abu Dhabi, hvor dette års sidste World Cup afholdes, skrev sejlerne før Ida Marie blev skadet.

- Der ligger utrolig mange døde fisk i vandet. Vi ved, at vi krydser et strømskel, når der begynder at lugte af rådden fisk. Det ligner, at lige før fiskene dør, så hopper de ret højt. For en kort stund fik vi sådan en højt hoppende fisk med ombord. AD!!!!, fortalte de to aarhus-sejlere på deres facebook-profil.

content-loader
content-loader
content-loader