Gå til hoved-indhold
Fra 1957 til 1998 var Knudshoved en travl færgehavn. Siden 1998 har det stået ubrugt hen. I 2009 køber Peter Poulsen den gamle færgehavn ved Knudshoved. Foto: Admiral MarinaHavne
Fra 1957 til 1998 var Knudshoved en travl færgehavn. Siden 1998 har det stået ubrugt hen. I 2009 køber Peter Poulsen den gamle færgehavn ved Knudshoved. Foto: Admiral Marina

Efter ni års sagsbehandling kan Admiral Marina bygges i Nyborg

Miljø- og Fødevareklagenævnet har nu afvist seneste klage fra Danmarks Naturfredningsforening vedrørende havn i Knudshoved, hvor gammelt færgeleje før lå.

 

Af Troels Lykke |

Foreningen klagede i januar over, at Kystdirektoratet gav investorerne grønt lys til at begynde projektet. Men den klage får de ikke medhold i.

Herefter følger år med tilladelser, klager og afgørelser mellem investorerne Fredningsnævnet, Naturklagenævnet og Natur- og Miljøklagenævnet, skriver dr.dk

Ni års sagsbehandling

Dermed kan ni års sagsbehandling med høringer, klager og retslige slagsmål være forbi, og det vækker enorm glæde hos Peter Poulsen, direktør Knudshoved A/S.

- Det er næsten ikke til at forstå med det spidsrod, vi har løbet i alle de år. Nu er det overstået. Så det er en lettelse, der langsomt er ved at indfinde sig, siger han.

I modvind siden 2009

Han købte den gamle færgehavn for ni år siden med drømmen om at anlægge 2.800 bådpladser. Men siden 2009 har projektet været i strid modvind.

Blandt andet på grund af klager, der gik på konsekvenserne for det rige natur og dyreliv.

Området er udpeget som en del af Natura2000, og der er en stor bestand af marsvin i farvandet. Det har fået Danmarks Naturfredningsforening til at indsende flere klager, der alle nu er blevet afvist.

I den seneste afgørelse hæfter Miljø-og Fødevareklagenævnet sig ved, at Kystdirektoratet i forvejen havde indhentet en miljøkonsekvensvurdering fra investorerne.

- Nok engang har vi kunnet konstatere, og jeg mener, at det er syvende eller ottende gang, at klager fra Danmarks Naturfredningsforening er blevet afvist. Det beviser bare, hvad vi har sagt helt fra starten af, at de var så grundløse de her klager, siger Peter Poulsen fra Randers.

Nu kan der investeres

På borgmesterkontoret i Nyborg glæder Kenneth Muhs (V) sig over afgørelsen. Han er rystet over det lange forløb.

Undervejs i forløbet har Nyborg Kommune arbejdet med lokalplanerne for området.

Med en afgørelse håber Kenneth Muhs nu på, at investorerne kan komme i gang med projektet. For 2.800 bådpladser vil generere en masse liv og arbejdspladser til Nyborg, fortæller han.

- Både under byggeprocessen og efterfølgende vil en lystbådehavn være helt unikt for os, siger Kenneth Muhs (V).

Danmarks Naturfredningsforening: Ærgerligt

Hos Danmarks Naturfredningsforening er man imidlertid kede af afgørelsen.

- Vi synes, det er rigtig ærgerligt. Vi havde gerne set, at man havde haft noget mere viden om marsvinene, og hvordan de bliver påvirket af de her 2.800 både. Vi må acceptere, at det er sådan, de har vurderet det i klagenævnet, siger Pia Ellegaard Jørgensen, der er formand i Danmarks Naturfredningsforening i Nyborg.

Kilde. dr.

content-loader
content-loader
content-loader