Gå til hoved-indhold
Til romsmagning hos Mount Gay Distillery. Da vi kom, fik vi et glas rom punch, der smagte virkelig godt.Tur
Til romsmagning hos Mount Gay Distillery. Da vi kom, fik vi et glas rom punch, der smagte virkelig godt.

Signe: Vi elsker Barbados!

- Det er en ø, som er alt det vi hjemmefra havde drømt om, at Caribien skulle være, skriver Signe Storr, der med kæresten Henrik Hansen sejler i en Allegro 30.

Af Signe Storr, Barbados |

Barbados er alt det, vi hjemmefra havde drømt om, at Caribien skulle være. Her er smukke badestrande, gode restauranter, hyggelige små butikker, og de venligste og mest smilende og imødekommende mennesker, vi endnu har mødt i Caribien.

Vi føler, at vi trygt kan bevæge os rundt på hele øen, og Henrik har desuden aldrig været et sted, hvor så mange mennesker, synes han er sjov!

Folk fra Barbados virker desuden som et meget stolt folkefærd. De er stolte af at være Bajan, og de er stolte af deres ø.

Super Yacht Service
På nær et par dage for anker, har vi ligget i marinaen ved Port St. Charles hele ugen. Marinaen er dog primært til super yachts, som ikke har brug for trivialiteter som toiletter og brusebade, så vi har i stedet fået lov til at bruge yacht klubbens faciliteter.

Dog har vi gjort brug af marinaens super yacht service! Vi adspurgte på havnekontoret om mulighederne for at vaske tøj, og de fortalte, at de havde en super yacht service, som vi kunne benytte os af.

Det skyndte vi os at sige ja tak til, da det nok er det tætteste, vi nogensinde kommer på at eje en super yacht!

På sightseeing
Da vi alligevel skulle hente vores pas og amerikanske visa, lejede vi en bil og benyttede muligheden for at tage på sightseeing på Barbados. Det er ikke noget, vi gør så tit, men det var virkelig en god oplevelse.

Vi var bl.a. inde og se en Concorde. Af de i alt 14 Concorder, der blev bygget, står den ene på Barbados, da Barbados var blandt de kun fire destinationer, som Concorden fløj til som fast destination. Det siger en del om turist-klientellet på Barbados!

Derudover var vi også på besøg på det første og ældste romdestilleri i verden: Mount Gay Distillery.

Mount Gay har en særlig tilknytning til sejlsport, som de begrunder med, at søfarerne fra Europa tog tønder med rom med hjem til Europa, som bevis på at de havde været i Caribien.

De fandt imidlertid ud af, at rommen smagte bedre, når de kom frem, end da de tog af sted, hvorfra ideen om længere tids lagring opstod.

Man kan ikke sælge Mount Gay rom uden at have licens til det, og på Barbados er der 12.000 licenser! Derudover er de kendte for deres røde kasketter, som man kun kan erhverve sig, ved at deltage i et af de mange regattaer, som de sponsorerer. De er i høj kurs blandt sejlere!

Skår i glæden
Midt i al vores begejstring for Barbados har vi desværre fundet kakerlakker om bord… Vi har fanget en stor og nogle små, som vi går ud fra er unger, og nu har vi vasket alt ned og sat fælder op overalt.

Vi tror, vi kun har få, selvom det lyder, at har man først set en, så har man mange. Jeg er dog bedre til at acceptere, at vi har kryb om bord, end jeg havde forventet hjemmefra.

Inden vi tog af sted, truede jeg Henrik med at flytte på hotel i det øjeblik, jeg så det mindste lille kryb, men livet som langturssejler har åbenbart hærdet mig!

Signe

Vores nye legetøj: En oppustelig kajak.

Henrik snorkler i solnedgangen.

En hel dag trak jeg Henrik med rundt i tøjbutikker! Hvilken lykke!

Vi sidder på de samme pladser, som Dronning Elizabeth II sad på, da hun fløj ti Barbados med Concorden. Menuen i Concorden bestod altid af en tre retters menu fra en femstjernet restaurant samt fine vine og champagne.

Vi har handlet ind i til turen nordpå i The Gourmet Shop i Holetown. Vi fik at vide, at Cliff Richard plejede at handle der, og hvis det er godt nok til Cliff Richard, er det vel også godt nok til os.

Concorde er blevet bygget på Barbados.

Opskriften var svær at vride ud af dem, og jeg fik blot at vide: ”1 sour, 2 sweet, 3 strong, 4 week”. Jeg har købt en flaske Mount Gay rom, så nu jeg må til at eksperimentere!, fortæller Signe Storr, der elsker de gode drinks, oplevede minbaad.dk tidligere på måneden.

 

content-loader
content-loader
content-loader