Gå til hoved-indhold
Tur
Solnedgang over Marina du Marin. Foto: Signe Storr

Signe i Caribien: Visum til USA er ret svært at få

At sejle i egen båd til amerikanske territorier er en meget vanskelig affære. Vi vil gerne sejle op til de Dansk Vestindiske Øer og senere på sæsonen til New York, men det kræver et amerikansk visum.

 

Af Signe Storr, Martinique |

I filmen Groundhog Day spiller Bill Murray en TV mand, der morgen efter morgen frustreret vågner op til den samme dag.

Nogenlunde sådan har vi også oplevet det i den forgange uge, da vi hver dag hele ugen har villet sejle fra Marin, men hver dag alligevel har besluttet os for at udskyde det endnu en dag. På grund af dette er vi ved at være godt til grin blandt de sejlere, vi kender i området! 

Karneval på Martinique
Da vi alligevel ikke kunne finde ud af at sejle fra Marin, var der heldigvis karneval på Martinique. Fort-de-France er hovedbyen på øen, men de lokale vi talte med, skulle alle til karneval i Marin, så vi besluttede os også for at blive i byen.

Vi havde aftalt at følges med et par andre cruisere, og jeg havde besluttet, at vi skulle komme i god tid, så vi kunne få en ordentlig plads.

Det viste sig dog, at der stort set ikke var et eneste menneske på gaden! Efter et par timer kom der et lille trommeorkester, og yderligere halvanden time efter kom en lastbil med et par store højtalere og omkring 100 mennesker, der gik dansende bagefter.

Og det var det! Jeg synes dog, det var ret festligt alligevel, og desuden sagde en ung fyr fra Martinique til mig på fransk, at mine øjne var som oceanerne. Bedre bliver det vist ikke!

Søgen efter et amerikansk visum
En af vores undskyldninger for at blive hængende i Marin har været, at vi prøver at finde ud af, hvad vi skal stille op med vores planer om at sejle til USA. At sejle i egen båd til amerikanske territorier er nemlig en meget vanskelig affære.

Vi vil gerne sejle op til de Dansk Vestindiske Øer og senere på sæsonen til New York, men for at kunne det, har vi brug for et amerikansk visum.

Der er mange historier om folk, der tager færgen fra British Virgin Islands til US Virgin Islands, hvor de får et 90 dages visum.

Herefter tager de færgen tilbage igen og sejler over på egen båd. Da vi fløj til Miami fik vi dog at vide i lufthavnen, at vores visum kun var gældende til den dag, vi forlod USA igen, så derfor har vi været lidt i vildrede, mht. hvad vi skal gøre.

Nu har vi dog besluttet os for at gå den slagne vej og søge om et turistvisum på en amerikansk ambassade.

Den nærmeste er på Barbados, så nu er spørgsmålet, om vi skal gøre som de dovne cruisere, der flyver til Barbados og bor på hotel, eller vi skal tage os sammen og sejle de 100 sømil imod vind, strøm og Atlanterhavsbølger. Jeg ved godt, hvad jeg foretrækker!

Sign

 

En kold øl i strandkanten, mens vi venter på karnevallet. Livet er nu meget godt!

Det er ikke nemt at se, at byens karneval begynder om en time!

Karnevallet på Martinique varede i fire dage, og vi kom hver dag. Vi holdt dog op med at komme i god tid! Billederne er fra Marin.

 

content-loader
content-loader
content-loader