Gå til hoved-indhold
I Singapore var vinden var kaotisk, og tilskuerne, medierne og sponsorerne elskede det. Foto: Lloyd imagesKapsejlads
I Singapore var vinden var kaotisk, og tilskuerne, medierne og sponsorerne elskede det. Foto: Lloyd images

Egeblad: Vi skal have Extreme Sailing Series til Danmark

Ole Egeblad er i Singapore til Extreme Sailing Series Act. 1. Indtrykkene er mange, men Ole Egeblad er begejstret.

Af katrine bertelsen |

Ole Egeblad skriver:

Extreme Sailing Series Act. 1 Singapore er ovre og indtrykkene er mange. Jeg er blevet endnu mere overbevist om, at vi skal have serien til Danmark.

Rent sportsligt var den første afdeling af Extreme Sailing Series 2014 var imødeset med stor spænding, bl.a. fordi de to kombattanter fra America's Cup, Ainslie og Barker, samt Cammas skulle sejle med, ligesom Realteam har udviklet sig meget. Man kunne sige de nye mod de gamle, med specielt Morgan Larson og Leigh McMillan i spidsen, og ikke mindst vores eget danske hold SAP Extreme.

Kaotisk og dejligt

I Singapore sejlede man på Marina Bay som er omgivet af skyskrabere og andre store bygningsværker, vinden var kaotisk og tilskuerne, medierne og sponsorerne elskede det.

København og Aarhus

I København kunne man sejle ud for Kvæsthusbroen, og I Aarhus ud for den nye havnefront - begge steder helt tæt publikum og i hjertet af vores to skønneste byer (undskyld Herning..:-) ).

Mange vil spørge: Er det realistisk og svaret er kort; JA.

Budgettet er langt fra skræmmende, omend det selvfølgelig kræver en massiv opbakning fra de to byer samt dansk sejlsport og sponsorer - men det er jeg nu ikke så nervøs for.

Resultaterne tegner meget lovende for resten af serien og taler deres eget sprog. Dean Barker blev nr. 4 og er helt sikkert klar til at tage kampen op med de tre på podiet, hvor Realteam var den helt store positive overraskelse med en tredjeplads.

Ben Ainslie kan ikke være tilfreds og vil helt sikkert komme til det næste stævne med ønsket om revanche. Sidst men ikke mindst må vores eget danske hold have fået noget at snakke om. De sluttede som nr. 10 ud af 12 og det kan de umuligt være tilfredse med. Hvad årsagerne til den "uheldige" placering er vil jeg trygt overlade til dem, som ved mere om sejlsport end jeg gør.

At der også var knald på og fuld action til de mange tusinde tilskueres glæde vidner billederne alt om…

Jeg glæder mig allerede til næste afdeling som sejles i Oman 19.-22. marts.

Hilsen Ole Egeblad

content-loader
content-loader
content-loader