Gå til hoved-indhold
Sejlads midt i Singapore. Så bliver det ikke meget bedre. Foto: Lloyd ImagesKapsejlads
Sejlads midt i Singapore. Så bliver det ikke meget bedre. Foto: Lloyd Images

Ole Egeblad: Singapore er fantastisk

Ole Egeblad fra Sponsor.com er taget til Singapore, for at overvære Extreme Sailing Series. Han er imponeret og begejstret. Læs stemningsrapport.

Af katrine bertelsen |

Ole Egeblad skriver fra Singapore:

Til alle jer der aldrig har oplevet Extreme Sailing series live – i er virkelig gået glip af noget.

Det er fantastisk at være tilbage i Singapore. Sidst jeg var her i forbindelse med sejlsport var til verdensmesterskaberne i den olympiske windsurfing klasse Lechner i 1991. Meget er forandret, men Singapore er og vil altid være en særdeles imponerende metropol, og det bliver ikke mindre imponerende af, at se Extreme 40 katamaranerne sejle vandt tyndt i Marina Bay.

Der har været skrevet meget om, hvordan feltet i dette års Extreme Sailing Series er stærkere end nogensinde før og det er nok ikke helt forkert. Efter førstedagens otte sejladser ligger tre af de både der sluttede i top fire 2012 alle i den dårligste halvdel med vinderen ”The wave” som næstsidst.

Det er dog alt for tidligt at drage konklusioner efter otte sejladser,og det bliver spændende at se, hvordan det vil udvikle sig de næste tre dage.

For mig er Extreme Sailing series et fantastisk koncept, mens mere konservative sejlere sikkert vil mene, at det er noget pjat, at sejle inde blandt skyskrabere, helt tæt på land og med katastrofal ustabil vind – og de har helt ret – det er noget pjat. Tænk, at have et sejlsportskoncept der tiltrækker tusindvis af tilskuere, sponsorer og medier og ikke mindst verdens bedste sejlere – sikke noget pjat.

Min ydmyge holdning er, at stadium sailing og ikke mindst Extreme Sailing Series er hvad sejlsporten har sukket efter, siden man til OL i Barcelona 1992, blev opmærksom på, at mediedækningen, sponsorerne og ikke mindst tilskuerne rent faktisk betyder noget for sejlsporten.

Vil sejlsporten være mere end sporten for de relativt få som har råd til at dyrke den? Vil sejlsporten ud og tænde de millioner af mennesker, som elsker god sport, action og underholdning? Ja, så skal man op med et format, som folk forstår uden selv at have sejlet – og det kan Extreme Sailing Series

Jeg glæder mig som et lille barn til de kommende dage her i Singapore

Med venlig hilsen Ole Egeblad

Alle sejladserne i dag, lørdag og de afsluttende søndag kan følges live her

content-loader
content-loader
content-loader