Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Team Brunel er favorit til at vinde Volvo Ocean Race, har vi hørt flere steder fra.

Bekking og Dolmer vinder første styrkeprøve i de Kanariske Øer rundt

57 timer og 39 minutter tog det Bouwe Bekking og Team Brunel at sejle turen. Team Campos med Iker Martínez tog andenplads, SCA-kvinderne tabte. Vi har fået en kommentar fra Bouwe Bekking.

Af Troels Lykke |

De Kanariske Øer rundt startede fra Marina Rubicon på Lanzarote.  Det skete i tre VO 65 One Design, med helt ens både, designet af Farr Yacht Design og alle med 3 Di-sejl og cubenfibre fra North Sails.

Sejladsen var virkelig sjov forklarer Team Brunel gast, Rokus Milevičius, en herlig ukrukket fyr, tidligere Laser-sejler, som minbaad.dk mødte under Sjælland Rundt.

Han tog bussen helt fra Litauen til Holland for at deltage i tests for at komme på Team Brunel.

En gast, der ingen økonomisk hjælp havde forinden og heller ikke meget, da han havde en OL-satsning i Laser-jollen. Den slags ting gør indtryk, fortalte Jens Dolmer under Sjælland Rundt.

Alt slags vejr

- Sejladsen var virkelig sjov, med varierende betingelser, vi havde stærk vind, let vind og ingen vind. Og vi sejlede på kryds og læns, forklarer Brunel-gasten til volvooceanrace.com

Team Brunel med 51-årige Bouwe Bekking fra Nordsjælland, stod igen som kaptajn i sejladsen, mens Andrew Cape tog sig af navigationen.

Og Andrew Cape har før sejlet kapsejlads rundt om de Kanariske Øer. Han vidste derfor hvor vinden ville dø og hvor den kunne stige.

Til oktober går starten i Volvo Ocean Race og derfor var det en vigtig styrkeprøve at mødes for første gang.

Bekking: Vi stak af når der blev slæk på skøderne

Bouwe Bekking forklarer til minbaad.dk efter sejren.

- På kryds var de tre både meget ens, ingen store fartforskelle. Men lige så snart du slækker på skøderne, så kunne der opstå store fartforskelle. Og det sker efter forskelligt trim, sejlkombinationer, sejlskift om hvordan man styrer båden.

Og Bekking og Dolmer stak virkelig af.

- Jeg var glad for vores fart, da vi forlod de andre i horisonten, et par gange. Navigationen gik også fint. Vi havde to stand-in sejlere ombord, en kom til skade under Commodores Cup, så vi ved at vi kan blive endnu bedre de kommende måneder, siger Bekking, der har båd og mandskab på træningslejr på Lanzarote.

Bouwe Bekking rækker trofæ i vejret. Iker Martinez og co. til højre og kvinderne fik tæsk, selvom de er flere personer om bord. Jens Dolmer står til højre på den øverste skammel.

Syv VO 65ere forventes på startlinjen i Volvo Ocean Race.

content-loader
content-loader
content-loader