Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan så det ud fredag om bord på VO 65eren Team Brunel. Foto: Troels Lykke

276 sømil Sjælland Rundt føltes som tre timers intens sejlads

Der er sket så meget her på prof-holdet med skipper Bouwe Bekkings VO 65er. Farr 40 først i mål på bane gennem Grønsund. Vi kom i mål kl. 9.58 lørdag efter 38 timer og 58 minutter.

Af Troels Lykke, Øresund på Team Brunel |

Sikke en tur. 276 sømil Sjælland, Lolland, Falster og Møn rundt, men den føles slet ikke lang. Der er sket så meget hele tiden her på prof-holdet Team Brunel med skipper Bouwe Bekking og hans ni mand besætning, plus to Oure-elever og undertegnet.

Det er imponerende, at mandskabet hele tiden arbejder med sejlskift, lige nu har vi fået det største forsejl på, en A-3er på 380 kvadratmeter og vi sejler op med 15 knob, kan jeg høre, hernede fra mediepladsen under cockpittet.

Det larmer vildt meget når der slækkes ud på de gigantiske Harken-spil. Kan også høre at maskinen til svingkølen er i gang, så den kommer 40 grader ud fra båden. Det er blæst op her, hvor vi har halvvinds-sejlads mod Helsingør. Ven er lige passeret.

Vi er først i mål på den store rute, hvor Lolland og Falster skulle rundes. Vi er da også den eneste der sejlede den store rute.

Men gennem Grønsund var KDYs Farr 40 der kom først i mål, her lørdag morgen kl. 8.20. En X-46 er også foran os, vi kan se ham nu.

- Endelig lidt dragrace, siger jeg og 51-årige Bekking griner bag de cool solbriller. Det har været en god træningstur for Volvo Ocean Race-holdet, der i morgen søndag sejler til Holland, hvor holdet derefter har tre dage fri før de samlet sejler til deres træningsbase på Lanzarote, før start i Valencia til oktober.

-Vi har sejlet med gæster i tre uger, så Sjælland Rundt har været godt for os. Det har været sjovt og vi vil gerne bakke op om Sjælland Rundt, hvor der kun var 25 med sidste år. Derfor mødte vi også op, siger Bekking, der til dagligt bor tæt på Gilleleje, med hustru og sin datter på 15 år.

Seriøs og med humor

Jens Dolmer har også været et fantastisk selskab, dyb seriøs, men også med masser af humor, når der er tid til det. Andre hollændere har også budt ind med humor.

43-årige Dolmer, der er vagtkaptajn for et af holdene, har dog ikke undgået at bemærke at jeg sov lige lidt rigeligt i nat, da vi lå i vindstille og regn. På Dolmers vagt i nat sejlede de kun ti sømil på fire timer, på båden, de allerede har planet 38 knob med i Atlanterhavet, da de sejlede 540 sømil på 24 timer.

Nu har vi sejlet 276 sømil på 38 timer og 58 minutter, hvor vi har krydset og krydset langs det vestlige Sjælland i modstrøm og da vi kom til Lolland drejede vinden mere i syd, så vi måtte krydse igen. Havde vi sejlet den anden vej rundt, havde det passet bedre, har flere bemærket.

Jens Dolmer siger om sejladsen.

-Den har været god, vi har virkelig fået trænet manøvrerne og set at folk kan huske deres ting og Sjælland Rundt er sjov fordi der skal navigeres så meget.

Tak for turen til Team Brunel og tak fordi de støtter op om en traditionsrig sejlads.

Det bliver spændende at følge holdet, der om få uger får en ny prof-sejler om bord. Snart skal de kæmpe mod fem af de øvrige hold og et syvende hold, skulle blive offentliggjort i Volvo Ocean Race i den her måned.

Det eneste man ved om det syvende hold er, at deres VO 65er One Design er malet hos Green Marine ved Southampton, men hvem det er, er endnu uvist.

content-loader
content-loader
content-loader