Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Jens Dolmer er klar til hård træning rundt om Sjælland. Vi bliver 13 om bord.

Minbaad.dk sejler med på Bekkings VO 65 - følg os Sjælland Rundt

Opdateret.8.18 fredag: vi er nu ved Storebæltsbroen. Vi sejler bagbord rundt om Sjælland. Minbaad.dks redaktør er inviteret med som eneste repræsentant fra pressen.

Af Troels Lykke |

8.18, fredag – Vi krydser mod Storebæltsbroen men Code zero på 330 m2 og storsejl på 190 m2. God stemning om bord, fladst vand, sejler 9,9 knob i 10,2 knob vind. Det er bare en prof besætning.

21.55, torsdag – Syv sømil til Hesselø kl. 21.33. Vi ligger forrest.

Bouwe Bekking, skipper på Volvo båden Brunel, kastede en T-shirt over til mig på havnen i Helsingør, kort før sejladsen starter kl. 19 i dag. VO 65eren er den største blandt de 50 tilmeldte både i Sjælland Rundt-sejladsen. 

- Ta den hurtigt på, sagde Bekking om T-shirten og det gjorde jeg. Der er skippermøde kl. 16.  Jeg har fået udleveret sejlertøj. Jeg har også fået lov til at tage min computer og selvfølgelig kamera med.

Budskabet om Sjælland Rundt skal spredes ud. Der kommer derfor også en artikel fra sejladsen i BådNyt, som vi arbejder sammen med. Andre aviser måske også.

Og det bliver ikke en VIP-tur.

- Vi tager det som seriøs træning, siger Bouwe Bekking, som stiller med stærkeste hold efter en række VIP-sejladser i Holland og Tyskland.

Den 1,93 meter høje Jens Dolmer banker mig i ryggen. Jeg kigger op og spørger som det første: Vi skal ikke ha frysetørret mad vel?

- Jo, siger han og griner, - Men vi har ketchup og tobasco med, siger bådkaptajnen.

Vi starter kl. 19 som sidste båd i feltet. Vi stikker fem meter.

- Så vi skærer ikke hjørner af, siger Jens Dolmer. Vi skal også runde Gedser om bagbord. En lang tur, mon ikke det kan gøres på 30 timer.

Jeg har før sejlet på en 90 fods båd, med Stig Westergaard som skipper, der sejlede vi rundt om Sjælland på 22 timer, og der stormede det også.  

- Vi regner med en del sejlskift undervejs, det bliver god træning. Når vi er færdige her, sejler vi til Lanzarote og træner videre til Volvo Ocean Race, siger Jens Dolmer.

Troels Lykke er klar til at sejle med. - Måske får du lov at styre lidt, siger Jens Dolmer til mig. Det håber jeg. Følg minbaad.dk fra sejladsen.

content-loader
content-loader
content-loader