Gå til hoved-indhold
Gruppebillede fra Gran Canaria. De danske sejlere står i højre side. Foto:.rcngc.comKapsejlads
Gruppebillede fra Gran Canaria. De danske sejlere står i højre side. Foto:.rcngc.com

Nacrasejr til Allen Nørregaard på Gran Canaria

Regata Internationale de Carnaval på Gran Canaria blev vundet af Allan Nørgaard og Lin Cenholt. 3.pladsen satte Anette Viborg, med en tysk veninde, sig på.

Af katrine bertelsen |

På trods af nye besætningskombinationer blev det til to podieplaceringer for de danske Nacra-sejlere. I et lille felt primært med danske og tyske både var der rig mulighed for at teste de danske Nacra-sejlere i den nye olympiske katamaran. Allan Nørgaard og Lin Cenholt løb med sejren på sidstedagen.

- Det var en kort, men succesfuld tur til Gran Canaria. På holdet havde Anders Thomsen, Lin Cenholt og jeg to hovedformål. Et at træne i de store rullende bølger, som vi kan risikere at få under VM i Santander. To, at teste forskellige vægtkombinationer inden World Cuppen på Mallorca, siger Allan Nørgaard.

Anette Viborg med tysk veninde på 3.plads

Hele vinteren har Anette Viborg og Martin Hjortlund trænet på Gran Canaria, mens de øvrige landsholdsbesætninger deltog i årets første World Cup i Miami.

Træningen sluttede af med stævnet Regata Internationale de Carnaval. Men Martin Hjortlund rejste allerede hjem lørdag for at starte sin tur til Caribien, derfor sejlede Anette Viborg stævnet med en tysk veninde, Suse Brechlin, og pigerne endte på en samlet 3. plads.

Intensivt træningssamarbejde

Anette og Martin fik nys fra Miami om at landholdssejlerne i Nacra 17, bestående af Allan Nørgaard, Lin Cenholt og Anders Thomsen, gerne ville deltage i den sidste uges træning på Gran Canaria.

- Vi fik organiseret en lejet Nacra 17 og lejlighed til dem i en fart, og det var fedt at få landsholdet som sparringspartnere i en hel uge. De havde virkelig god viden med fra World Cuppen i Miami. Hvor det danske Nacra 17 landshold havde deres debut mod de bedste i klassen, fortæller Anette Viborg, rorsmand på Danish Nacra Sailing.

Næste udfordring for de nye Nacra-besætninger bliver World Cup på Mallorca med start den 29. marts. Fire danske Nacra 17 stiller til start.

Kilde: Dansk Sejlunion

content-loader
content-loader
content-loader