Gå til hoved-indhold
Hans Natorp inviterede tirsdag Henrik Toft fra H-bådsklassen til møde på sit kontor i København. - Mødet gik godt, vi har nogle planer sammen vi talte om, fortæller Toft i dag til minbaad.dk. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Hans Natorp inviterede tirsdag Henrik Toft fra H-bådsklassen til møde på sit kontor i København. - Mødet gik godt, vi har nogle planer sammen vi talte om, fortæller Toft i dag til minbaad.dk. Foto: Troels Lykke

Hans Natorp svarer H-båds-sejlerne - dialog i gang

Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, svarer her på H-bådenes kritik. Formand for H-bådene Henrik Toft har nu haft et konstruktivt møde med Natorp om kølbådenes betydning i dansk sejlsport.

Af Troels Lykke |

Hej Henrik,

Tak for dit brev, hvor du fremstiller nogle yderst relevante betragtninger og spørgsmål.

Jeg var glad for at være i Aarhus i weekenden den 5-7. september til Sejlsportsligaen og Aarhus Festuge Cup 2014. Det er altid en fornøjelse, når der er bred aktivitet med mange klasser omkring sejlsporten.

Min primære mission i Aarhus var Sejlsportsligaen, som er en massiv satsning i Dansk Sejlunions fokus på at stimulere udviklingen af sejlsportsaktiviteter med fundament i sejlklubberne.

Som jeg ser det, er Sejlsportsligaen den fællesnævner, der vil være en katalysator for en positiv udvikling på tværs af dansk sejlsports entypeklasser, det sportslige miljø i sejlklubberne og mediernes interesse for sejlsport.

Sejlsportsligaen kom derfor til at fylde rigtigt meget i min tale til sejlerne lørdag aften i Aarhus. Jeg er naturligvis ked af at høre, at I fra Danske H-Bådssejlere ikke følte jer i målgruppen – det vil jeg gerne rette op på.

Jeg mener personligt, at der er et stort potentiale i, at man i en gruppe bevæger sig i en fælles retning.

En sådan gruppe er fx kølbådsklasserne i dansk sejlsport, hvor Danske H-Bådssejlere er en markant størrelse.

Du peger selv på oplagte emner som vidensdeling og fællesstævner, hvilket passer fint med Dansk Sejlunions ønske om fx at samle flere klasser i afvikling af et ”Super DM”, hvor volumen og synlighed i sig selv vil gøre stævnet langt mere synligt og attraktivt.

Jeg tager imod din opfordring om at gå ind i en dialog om emnet, og jeg kan kun beklage, at det ikke er sket tidligere.

Jeg har nogle forslag til den videre proces, som jeg gerne vil drøfte med dig – lad os mødes i den kommende uge. 

Med sejlerhilsen 
Hans Natorp Dansk Sejlunion formand

content-loader
content-loader
content-loader