Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Klassebådene, herunder OK-jollerne, får nu mere opmærksomhed fra Dansk Sejlunion. Foto: Lundeborg Sejlklub

Klassesider - Dansk Sejlunion nu andet end OL og sejlsportsliga

Klassebådssejlere har følt sig overset af DS. Men nu lancerer klasseorganisationerne og Dansk Sejlunion sektionen "klassernes sider" på sejlsport.dk

Af Troels Lykke |

Mange klasseorganisationer i dansk sejlsport spiller en vigtig rolle i forhold til kapsejlads og træning for junior-, ungdoms- og voksensejlere.

Én af nøglerne til attraktive kapsejladsaktiviteter for bredden såvel som inkarnerede kapsejlere er klasseorganisationernes arbejde med at skabe balance mellem elementet af konkurrence og det sociale fællesskab i sejlsporten.

En god balance mellem konkurrence og socialt fællesskab skaber rammen for sportslige udfordringer og personlig udvikling – uanset alder, fortæller Dansk Sejlunion på sejlsport.dk.

Fælles tiltag og løsninger

I 2015 havde Dansk Sejlunion et stormøde med 31 klasseorganisationer. I bloggen "Vilje til udvikling og fornyelse" konkluderede Dansk Sejlunions formand, Hans Natorp, blandt andet:

”Dansk Sejlunion har visse ressourcer, det samme har klasseorganisationerne. Den virkelige ressource ligger i samarbejdet på tværs af vores sædvanlige grupperinger – ved at rykke sammen og udvikle nye, fælles tiltag og løsninger, kan vi gøre en reel forskel for sejlsporten i Danmark”.

På mødet i 2015 var et af de påtrængende emner en synliggørelse af klassernes aktiviteter – et ønske som Dansk Sejlunion og klasserne aftalte at samarbejde om med sejlsport.dk som platform.

Flere klasseorganisationer har valgt at benytte muligheden for at præsentere deres klasse, bådtype og aktiviteter på ”klassernes sider” på sejlsport.dk. På nuværende tidspunkt har 20 af de mest aktive klasser meldt sig på banen - og flere kommer til.

Se den nye klasseside på sejlsport.dk

content-loader
content-loader
content-loader