Gå til hoved-indhold
Comanche er otte meter bred og surfer sikkert som en drøm. Foto: Daniel Forster/RolexKapsejlads
Comanche er otte meter bred og surfer sikkert som en drøm når de 1100 kvadratmeter sejl er sat. Foto: Daniel Forster/Rolex

Comanche fører Sydney Hobart

Amerikanske Comanche med stjernesejlerne Ken Read og James Spithill fører Rolex Sydney Hobart små seks timer ind i sejladsen. To både udgået, der venter sejlerne en hård nat.

Af Troels Lykke |

117 både er startet i Rolex Sydney Hobart sejladsen i Australien med Sydney Harbour Bridge og Utzons Operahus som ikonisk kulisse.

Den nye 100 fods Comanche kom godt ud af starten og førte kort tid efter og det gør Comanche stadig, om end den anden 100 fods Perpetual Loyal også har ført den berømte sejlads.

Hele fem 100 fods Maxi-både er til start og de forsøger at slå rekorden på 1 døgn og 18 timer og 23 minutter, sat af 100 fods Wild Oats i 2012.

To både er allerede udgået.

Tidligere Puma-skipper fra Volvo Ocean Race, Ken Read, er nu skipper på den nye Comanche. Han fortalte på pressemødet før start, at man tager på vandet i en uprøvet sejlbåd, og at man vil forsøge at holde båden uden skader.

Se hvor bådene ligger

 

Wild Oats ses her bag Comanche lige efter starten. Foto: Daniel Forster/Rolex

Sejlsportsligaen starter sæsonen ud med nye både og regler

Med få dage til sæsonstart for de danske ligasejlere, er der for alvor travlt i Lynæs Havn, hvor sæsonen skydes i gang lørdag den 25. maj. De spritnye J/70'ere er klar og det samme er et nyt regelsæt, for at få den danske liga på samme niveau som de udenlandske ligaer.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites