Gå til hoved-indhold
Wild Oats XI er stadig den hurtigste 100 fods sejlbåd i Sydney - Hobart- sejladsen. Foto: ROLEX/Daniel ForsterKapsejlads
Den smalle Wild Oats XI er stadig den hurtigste 100 fods sejlbåd i Sydney - Hobart- sejladsen. Foto: ROLEX/Daniel Forster

Smalle Wild Oats slog brede Comanche i Sydney - Hobart

2 dage, 2 timer og 3 minutter tog det Wild Oats XI at sejle 628 sømil. Comanche hentede på den australske båd og var kun 10 sømil efter. VO 70er Giamcomo taber masten. Se 7 News.

Af Troels Lykke |

Wild Oats XI egen rekord på 1 dag, 18 timer og 23 minutter, sat i 2012 var aldrig i nærheden af at blive slået. Men Wild Oats XI er sandsynligvis glade for at de kom først for 8. gang i Rolex Sydney - Hobart.

Og denne gang foran den højt eksponeret Comanche, der førte sejladsen, men siden blev hentet.

Derefter kom Wild Oats XI foran, men den amerikanske Comanche, der var op mod 40 sømil efter hentede den 10 år gamle Wild Oats XI, og var kun cirka 10 sømil fra målstregen da den australske båd gik i mål ved Hobart på Tasmanien.

Comanche ejer, Jim Clark, tager nederlaget roligt, den lette vind var aldrig den otte meter brede amerikanske båds livret.

- Wild Oats og Mark Richarts sejlede en fantastisk sejlads og det er virkelig en excellent båd. Vi er skuffet over at vi blev stoppet i et højtrykssystem, men de (Wild Oats) formåede at snige sig igennem det. Og du bliver nødt til at give dem kredit for det, det er naturen for den båd, de har den balance, fortalte ejeren, der ikke vil love at den nye 100 fods Comanche kommer tilbage til Sydney Hobart-sejladsen næste år.

Wild Oats navigatør Juan Vila får en stor del af æren for sejren i år, forklarer Wild Oats skipper Mark Richards til 7 News.

Det var ikke nok at have både Volvo-skipper Ken Read og AC-vinder James Spithill om bord på Comanche.Foto: ROLEX/Daniel Forster

Giamcomo tabte masten i 35 knobs vind. Foto: ROLEX/Daniel Forster

Wild Oats-sejlerne er stadig heltene i Australien. Foto: ROLEX/Daniel Forster

content-loader
content-loader
content-loader