Gå til hoved-indhold
Wild Oats XI tog føringen foran Comanche, da de passerede Gabo Island tæt på Bass Strait. Foto: Daniel Forster/RolexKapsejlads
Wild Oats XI tog føringen foran Comanche, da de passerede Gabo Island tæt på Bass Strait. Foto: Daniel Forster/Rolex

Wild Oats fører Sydney Hobart - se vild sejlads med Comanche

Wild Oats, regerende rekordholder, har passeret den nye Comanche og er små 30 sømil foran, 30 timer ind i sejladsen. Den anden 100 fods båd, Perpetual Loyal, er udgået med OL-guldvinder.

 

Af Troels Lykke |

Wild Oats XI tog føringen foran amerikanske Comanche, da de passerede Gabo Island tæt på Bass Strait klokken 10 om formiddagen australsk tid.

Navigatør på Comanche, Stan Honey, fortæller i en pressemeddelelse fra Rolex, at store bølger ikke var den otte meter brede båds kop te, vi formoder at det er på kryds at der menes, for med vinden ind fra siden eller agten vil den lette, brede Comanche surfe mere i forhold til den smalle Wild Oats XI.

Wilds Oats IX med små 30 sømil foran Comanche og hvis der kommer lidt slæk på skøderne vil den amerikanske båd stå bedre, viser stillingen

Hele fem 100 fods Maxi-både er til start og de forsøger at slå rekorden på 1 døgn og 18 timer og 23 minutter, sat af 100 fods Wild Oats i 2012.

Slingsby og mandskab udgik

Rekord forsøger supermaxien Perpetual Loyal dog ikke længere. Den er udgået af Rolex Sydney Hobart efter skroget delaminerede efter den ramte en forkert bølge eller en hård genstand i vandet. Båden sejler nu mod Sydney.

OL-guldvinder i Laser fra 2012, Tom Slingsby, der også nappede America's Cup sidste år, sejler med på Perpetual Loyal. Han forklarer til stævnesiden:

- Vi ved ikke præcist hvad der skete, vi kom ud af en stor bølge, men vi kan også have ramt et eller andet i løbet af natten, da vi faldt i de store bølger, siger Tom Slingsby.

Udgået både i sejladsen:
Tina of Melbourne (damaged hull)
Bear Necessity (rudder damage)
Willyama (torn mainsail)
Last Tango (sail damage)
Occasional Coarse Language Too (steering damage)
Triton (forestay damage)
Brindabella (rudder bearing damage)
Perpetual Loyal (hull damage).

Supermaxien Perpetual Loyal er udgået af Rolex Sydney Hobart efter skroget delamineret. Foto: Daniel Forster/Rolex

content-loader
content-loader
content-loader