Gå til hoved-indhold
Mads Groth forbedrer sine muligheder for at sejle på topplan, ved at få en relevant uddannelse som rigger. Foto: RiggerneKapsejlads
Mads Groth forbedrer sine muligheder for at sejle på topplan, ved at få en relevant uddannelse som rigger. Foto: Riggerne

Forberedelse til VOR hos Riggerne i Svendborg

Mads Groth, rigger in spe, er netop blevet ansat hos Riggerne. Mads arbejder på at komme med til Volvo Ocean Race, og skal sejle træningssejladser med Team Brunel i foråret.

Af katrine bertelsen |

Mads Groth, som er fra Svendborg, har sejlet i mange bådtyper, fra jolle til storbåd (62 fod+) og katamaran. Han har senest været til udtagelsesprøve hos det hollandske Volvo Ocean Race-team Brunel, som har Bouwe Bekking og Jens Dolmer i front.

Her kom han desværre ikke videre til det endelige team, men skal dog sejle træningssejladser med Team Brunel over foråret. Desuden har Mads bl.a. sejlet RC44  og Youth Americas Cup i 2013.

Opkvalifikation til Volvo Ocean Race

Mads siger om jobbet. - Jeg ser jobbet hos Riggerne som en unik chance for at kunne opkvalificere mig til at kunne blive udtaget til de store kapsejladser, som f.eks. Volvo Ocean Race. Her er det jo vigtigt at man har nogle evner der skiller sig ud og er uundværlige på båden. Ved at vide en masse om rigning, hvordan man reparerer delene, samt kunne reparere og splejse de nye moderne tovtyper i Dyneema og vectran mv., har man en klar fordel fremfor de andre aspiranter til teamet.”

Også en fordel for Riggerne

- Mads var et oplagt valg for os, da han er en meget engageret kapsejler og har sejlet på mange forskellige både. Det er vigtigt for os, at vi har nogen, der ved, hvad det handler om, når vi skal have løst opgaver for mange forskellige kunder, og store og små både, siger rigger Frank Kirkegaard og tilføjer med et smil. -At han så har en ekstra motivation for at lære og blive rigtig god, for at kunne komme i betragtning som besætning til f.eks. Volvo Ocean Race, er jo kun et ekstra plus.”

Mød Mads Groth på Riggernes stand på CPH Maritime Festival i København lørdag 1.3. og søndag 2.3.

Messen – og Riggernes stand har åbent fra torsdag d.27.2. kl 12.

content-loader
content-loader
content-loader