Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Danskerne ligger nr. 14 i verden i matchrace.

Interview med stortalentet Joachim Aschenbrenner

Alpari World Match Racing Tour kvalifikationsstævnet, Volvo Spring Cup i Göteborg, blev vundet af verdensranglistens nr. 14 i matchrace, Joachim Aschenbrenner og co. fra KDY.

Af Troels Lykke |

Tillykke Joachim med udtagelsen til World Cup-stævnet, hvad betyder det for Jer?

- Tak for det. Vi sejlede to World Tour stævner i 2012, men desværre ingen i 2013. Vi er derfor glade for at skulle sejle mod de bedste match race hold i verden igen.

Hvorfor ryger nu helt op i det stævne I lige har sejlet?

- Det var ret tydeligt at mærke på at vi alle gerne ville til Marstrand, så vi var godt forberedt til stævnet. I løbet af weekenden lykkedes det os at sejle meget fejlfrit, hvilket var nødvendigt med formatet til stævnet.

Hvad er Jeres program ellers i år?

- Holdets plan for resten af året er at sejle de fleste højere gradede stævner i Europa og derigennem samle flere point til verdensranglisten og forhåbentlig bryde top 10. Derudover tager vi til Finland i juli for at deltage i Ungdoms VM i matchrace.

Hvordan vil I forberede Jer til Marstrand-stævnet?

- Efter vi i søndags vandt en plads i Marstrand, gik vi allerede om aftenen igang med at planlægge forløbet frem mod stævnet. Der skal selvfølgelig lægges en masse timer i træning på vandet ud for Skovshoved i DS37’erne, hvor vi til hverdag har et godt og synergisk samarbejde med Nicolai Sehested og hans TREFOR hold. Derudover har vi på holdet i år sat fokus på den fysiske træning og denne vil også intensiveres henover juni måned, siger Joachim, der læser HA Almen på Copenhagen Business School.


 
Gasterne på båden er Jonas Funk, Hans Christian Wegge, Alexander Hermann og Sebastian Bennetsen.

content-loader
content-loader
content-loader