Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bo Bøje og mandskab fyrer den af i J/70eren. De har en del erfaring fra Melges 20-sejlads i udlandet. Om bord er også den tidligere America's Cup-sejler Morten Halkier. Fotos: Per Heegaard
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Henrik Søderlund styrede holdet til en andenplads. Foto: Per Heegaard
Kapsejlads

Bo Bøje fra Hellerup vandt på hjemmebane i J/70'ernes Grundig Cup - Søderlund på andenplads

Ti J/70'ere kæmpede ud for Hellerup. Forretningsmanden Bo Bøje vandt med Kristian Kviid, Mortan Halkier og Joachim Achenbrenner, som vi får en kommentar fra efter holdets mange førstepladser. Toer blev den tidligere Admirals' Cup-sejler Henrik Søderlund. Se Heegaard-skud.

Af Troels Lykke |

J/70'eren lever fint i Danmark, ikke mindst i Sejlsportsligaen, hvor den flittigt bliver brugt.

Med ti både var det imidlertid ikke et prangende felt, som Hellerup Sejlklub præsterede til Grundig Cup, men til gengæld var det dygtige sejlere, der deltog.

En af dem var matchrace-topsejleren Joachim Ashenbrenner. Han var taktiker og på storsejlet for Bo Bøje fra Hellerup Sejlklub. Og det gik ret godt, holdet vandt nemlig stævnet med syv førstepladser i elleve sejladser.

Vi havde god fart

Om det forklarer den unge KDY'er til Minbaad.dk:

- Vinden var ret udfordrende i weekenden, hvor den både sprang i styrke og retning. Vores skipper Bo havde godt styr på at finde de rigtige modes både på kryds og læns, som gjorde, at vi havde god fart i båden, hvilket også var hjulpet at et rigtig godt samarbejde på holdet, som hele tiden kæmpede med at finde det rigtige setup til trykket.

Om at sejle, når der kom hård vind ind over banen, forklarer Joachim, der nu er på vej videre til Polen for at sejle for Gilmour i matchrace:

- Til tider havde vi perioder med hård vind, hvilket passede os rigtig fint, hvor vi især om søndagen lykkedes med, at deepower båden på kryds. Kristian Kvid og Morten Halkier gjorde det rigtig godt på de forreste pladser, hvor især gode blow-through-bomninger og boathandling i mærkerundingerne var helt essentielt for at vinde de sidste meter, der skulle til.

Topdesigner tog andenplads

På andenpladsen kom North Sails-topdesigneren gennem en menneskealder, Henrik Søderlund, der har kreeret sejl til både America's Cup og Volvo Ocean Race.

Henik Søderlund er samtidig en habil rorsmand. Noget, han i mange år har bevist, at han godt kan finde ud af.

Se resultater fra Grundig Cup i Hellerup

content-loader
content-loader
content-loader