Gå til hoved-indhold
Per Risvang, formand for Århus Sejlklub, er også passioneret Spækhugger-sejler. Rygtet lyder at der er op mod 30 aktive hold i Aarhus. Foto: Ricky HansenKapsejlads
Per Risvang, formand for Århus Sejlklub, er også passioneret Spækhugger-sejler. Rygtet lyder at der er op mod 30 aktive hold i Aarhus. Foto: Ricky Hansen

Nye spirer og gamle ulke sparkede fribord på gammel Spækhugger

Der var stor opbakning til Spækhugger Klubbens Spark Fribord møde i går aftes i Per Risvangs baggårdsværksted midt i Århus, for at se mulighederne i en gammel Spækhugger.

Af Ricky Hansen |

Århus har oplevet stor ekspansion af nye unge sejlere som har benyttet lejligheden til at købe både til, - ja  lad os bare sige det, - rene foræringspriser.

De nye både og mange andre Spækhuggere er i en alder, hvor de trænger til en opfriskning og her er Per Risvang foregangsmand med mange ide´er, som er baseret på en lang sejlsportskarriere.

Per Risvang viste på sin egen båd, de nye sejlere, hvilket skiv de har med at gøre ved at starte mødet med at banke på fribordet med en forhammer. Godaw du, så er vi igang.

Spark Fribords møder skaber visdom

Igennem flere Spark Fribords møder kan man få inspiration og visdom til, hvordan man praktisk kommer videre med sin Spækhugger og kan få den up to date.

Igår var temaet at flå alle unødige blokke, beslag og håndlister af, så man får en båd der er funktionel og effektiv. Derfor fik deltagerne mulighed for selv at bore og hakke i Per´s båd og derefter instruktion i, hvordan man lukker huller rigtigt med epoxy.

Vi er jo ikke alle håndværkere, så det er godt at se hvordan tingene gøres med boremaskine, tape, injektionssprøjter og noget klister man rører op i en spand.

Mantra: God til kapsejlads - sikker til tur 

Mantraet er, at en båd der er effektiv til kapsejlads er sikker til tursejlads, og en sejler der er dygtig til kapsejlads er sikkerheden selv på tursejlads.

Derfor var rådene til de nye sejlere også, at man ikke skal slå større renoveringsbrød op end at alle er på banen til den første kapsejlads på Århus Bugten i foråret for at øve sig på at blive dygtige sejlere.

I dette forår drejer Spark Fribord møderne sig om at få dæks layoutet iorden og næste vinter kigger vi på interiør løsninger.

Næste Spark Fribord´s møde er i februar.

Sejlere bliver klogere på Spækhuggeren. Se mere på www.spaekhugger.dk Foto: Ricky Hansen

content-loader
content-loader
content-loader