Gå til hoved-indhold
Capibara på land og klar til den kommende orkansæson. Foto: Signe StorrTur
Capibara på land og klar til den kommende orkansæson. Foto: Signe Storr

Signe: Orkansæsonen lurer lige om hjørnet

En nabosejler i marinaen fortalte os, at sandsynligheden for en orkan var begrænset. Vi nåede lige at ånde lettet op, inden han fortsatte med at fortælle, at risikoen for en tornado var større, skriver Signe Storr fra Florida.

Af Signe Storr |

Så har vi lagt Capibara på land, forhåbentlig sikret mod eventuelle orkaner. Vi har taget alle sejl af, taget bimini og sprayhood ned, skruet vingerne af vindmøllen og skruet vindroret af. 

Henrik har dækket de store vinduer med presenning for at undgå, at båden bliver for varm. Desuden har vi dækket alle spil til, selvom vi ikke helt ved hvorfor. Det har de andre både på land gjort, så vi tænkte, at det åbenbart var en god ide…

Specialsyede presenninger 
Mange af de andre både har fået specialsyet store presenninger, som de spænder over båden. 

I tilfælde af orkan, tænker jeg dog, at det må være bedst med så lidt kanvas som muligt, som vinden kan rive fat i. Men det river det måske bare i stykker, så det er nok ikke så stort et problem. 

Presenningerne har de nok sat op for at beskytte båden mod sol og mod at blive for beskidt. Vi må rengøre, når vi vender retur. 

Vi har fået spændt fire straps fra båden og ned i jorden, så forhåbentlig bliver den stående selv i kraftige vinde. 

På marinaens opfordring har vi lukket alle skroggennemføringer med svampe, da nogle dyr åbenbart gerne flytter ind i hullerne og tager jord med sig, så de blokeres. 

34 grader og høj luftfugtighed
Florida bliver meget varm om sommeren. Selvom vi knapt havde ramt sommermånederne endnu, havde vi 34 graders varme og allerede en høj luftfugtighed. 

I et forsøg på at afbøde det, har vi sat affugtere op rundt om på båden. Vi har desuden tilkøbt et boat check, der hver måned kigger til båden, tømmer affugterne og skifter saltet i dem. 

Henrik har desuden lavet en grounding til vores lynafleder. I Florida er der ekstremt mange lynnedslag, og selvom det statistisk er bedre at være en enkeltskrogsbåd end flerskrog, når det handler om lynnedslag, så er det alligevel bedre at minimere risikoen. 

Selvom det var med lidt blandede følelser, at vi forlod båden i Florida, har vi besluttet at efterlade den med ro i sindet. 

Orkaner og tornadoer
En nabosejler i marinaen, som kom på land en time inden os, fortalte os, at sandsynligheden for en orkan var begrænset. Vi nåede lige at ånde lettet op, inden han fortsatte med at fortælle, at risikoen for en tornado var større. 

Men hvad skal man gøre? Vi har også overvejet at sejle længere nordpå, men da vi lå på værftet i Florida, lå vi ved siden af en båd, der var blevet ramt af en orkan nord for New York!

Vi har besluttet os for at håbe på det bedste. Nu har vi efterladt båden - heldigvis med en fornemmelse af, at marinaen ved, hvad de har med at gøre! 

Singlehanded rundt om Fyn
Vi er nu tilbage i det kolde nord, hvor der forhåbentlig venter os tre gode og varme sommermåneder! 

Denne sommer skulle have været min pause fra alt aktivitet på vandet, men nu kommer den alligevel til at stå på en masse sejlads. 

Sammen med BådNyt har jeg kastet mig ud i deltagelse i Silverrudder Challenge of the Sea.

Til september skal jeg kunne sejle alene rundt om Fyn, og det bliver Henriks opgave at forberede mig til det. Det tegner til at blive en udfordrende sommer! 

Henrik arbejder på at klargøre båden til orkaner i utrolig varmt vejr. Foto: Signe Storr

Capibara, mens hun endnu var at finde i sit rette element. Foto: Signe Storr 

Der er mange detaljer, der skal ordnes, inden båden kan forlades. Foto: Signe Storr

content-loader
content-loader
content-loader