Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Masten knækkede lige efter en spilersætning før medal race ved OL i 2008. Foto: MickAnderson.dk

Jonas Warrer får debut i Extreme Sailing Series i Kina

36-årige Jonas Warrer er rorsmand i Extreme Sailing Series i næste uge. Et sted han vandt OL-guld i 2008. Lige nu er Warrer og Thomsen på en 11. plads til World Cup i Hyeres i 49er.

Af Troels Lykke |

I samarbejde med Extreme Sailing Denmark ved Ole Egeblad skal Jonas Warrer være skipper for det kinesiske Team Extreme Qingdao til Extreme Sailing Series sejladserne i Qingdao, Kina, et stævne, der starter torsdag 30. april og slutter 3. maj.

Team Extreme Qingdao er ”byens” hold til sejladserne og ud over Jonas Warrer består besætningen af to kinesere og en englænder.

For Jonas Warrer er debuten i Extreme Sailing Series en drøm der går i opfyldelse og resultatet af et målrettet samarbejde med Ole Egeblad.

Jonas Warrer:

”Extreme Sailing Series er en fantastisk mulighed for mig. Jeg kan forberede mig på tiden efter OL 2016 og så vil det give mig en suveræn træning i sejlads under særdeles vanskelige forhold og i en båd der stiller uhyre store krav – ligesom 49eren jeg til dagligt sejler i”.

Warrer: Specielt at vende tilbage

For Jonas bliver det helt specielt, at vende tilbage til Qingdao. Til de Olympiske Lege i Kina 2008 vandt Jonas Warrer (og Martin Kirketerp) en af de mest dramatiske OL Guldmedaljer i 49er klassen nogensinde.

På vej ud til finalesejladsen knækker de masten og ser guldet forsvinde i horisonten.

Efterfølgende da de bliver bugseret ind i havnen i Qingdao ser de den kroatiske båd stående klar på kajen og i panik spørger de om de må låne den – det må de og selv om de først passerer startlinjen 3-4 minutter efter konkurrenterne i guld-sejladsen, bliver de nr. 8 og vinder OL-guld.

Jonas Warrer:

”Jeg glæder mig som et lille barn til gensynet, selv om jeg går meget ydmygt til opgaven. Det er min debut i denne bådtype og jeg har kun trænet med teamet i nogle dage. Jeg er med for, at lære og det bliver fantastisk sammen med en kinesisk besætning præcis der hvor jeg vandt OL guldet sammen med Martin Kirketerp i 2008”

Qingdao har historisk set være stedet med meget spektakulære sejladser og ”uheld” på grund af de ofte uforudsigelige vindforhold. Se fx denne vilde kæntring ud for den olympiske havn.

Jonas Warrer og gasten Anders Thomsen satser på OL i Brasilien 2016 og fører pt. verdensranglisten i den olympiske 49er klart.

Lige nu er de på en 11. plads ved World Cup-stævnet i Hyeres i Sydfrankrig.

Samarbejdet med Ole Egeblad og Extreme Sailing Denmark

Jonas Warrer og Ole Egeblad har i nogen tid arbejdet sammen om etableringen af et team der skal deltage i Extreme Sailing Series og Jonas´s debut er et vigtigt skridt i den retning.

Ole Egeblad:

”Stævnet i Qingdao giver os en unik mulighed for dialog og møder med flere potentielle kinesiske sponsorer og så er det en stor ære, at Jonas skal være skipper på den båd der netop repræsentere Qingdao – byen hvor Jonas og Martin vandt deres OL Guld”.

Desuden arbejdes der ihærdigt på, at få Extreme Sailing Series til Danmark i 2016.

Se da Jonas Warrer og Martin Kirketerp vandt OL-guld, hvor Morten Lorenzen fra minbaad.dk kommenterer på DR Sporten:

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/1tHGeFYmbNI" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader