Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
SUP udvikler klubbernes tilbud. Foto: Troels Lykke

SUP mere populært - 28 instruktører nu klar

Dansk Sejlunion har i 2015 oplevet en øget interesse for instruktørkurser fra surfklubber, sejlklubber, kajakklubber og uddannelsesinstitutioner.

Af Troels Lykke |

I maj i år uddannede Dansk Sejlunion 28 nye instruktører til at instruere i grundlæggende SUP på klubniveau.

SUP – forkortelsen for Stand Up Paddle – er groft skitseret en idræt, hvor man står op på et surfbræt og padler sig frem. SUP er på indtog i en lang række surf- og sejlklubber, der ønsker at tiltrække nye medlemmer og at tilbyde eksisterende medlemmer nye muligheder i klubben, fortæller Dansk Sejlunion på sejlsport.dk

SUP-aktiviteten er gennem de seneste sæsoner vokset i mange surf- og sejlklubber, hvoraf nogle klubber har valgt at lave deciderede SUP-afdelinger. Ikke mindst viser denne tendens sig i sejlklubber af mere ’traditionel’ karakter.

Øget interesse

Dansk Sejlunion har i 2015 oplevet en øget interesse for instruktørkurser fra surfklubber, sejlklubber, kajakklubber og uddannelsesinstitutioner, og derfor var det heller ikke overraskende, at forårets to SUP-instruktørkurser i henholdsvis Ishøj og Middelfart var omtrent fuldt booket.

På Dansk Sejlunions SUP-instruktørkurser bliver instruktørerne undervist i grundlæggende padleteknik på fladt vand, sikkerhed, indsigt i forskellige typer af udstyr og ikke mindst deles der erfaringer om, hvad SUP kan bibringe til udvikling af klubliv.

Læs mere om SUP

content-loader
content-loader
content-loader