Gå til hoved-indhold
Stævnet rundt om Fænø afvikles for fjerde gang. Foto: Allan Borch MadsenKort Nyt
Stævnet rundt om Fænø afvikles for fjerde gang. Foto: Allan Borch Madsen

Kom til SUP-stævne med langdistancebaner

Fænø Rundt sejles søndag for fjerde gang på Lillebælt og Fænøsund. Her er 12-, 10- og 5-kilometers baner samt hygge på land.

Af Sara Sulkjær |

Stand Up Paddle (SUP) er uden sammenligning Danmarks hurtigst voksende fritidsaktivitet – og det med god grund, mener arrangør af sejladsen, Allan Borch Madsen: 

- Stand UP Paddle er en sjov måde at dyrke god motion, der styrker balanceevnen, ryg- og mavemuskler, og så er det ude i naturen, forklarer han i en pressemeddelelse. 

Præget af vind og strøm 

Specielt ved SUP-sejladsen Fænø Rundt, som afholdes på søndag 12. juni, er, at endags-stævnet er det eneste langdistancestævne i Danmark, hvor distancen går rundt om en ø. 

Til eventen sejles på tre baner i det naturskønne farvand i Lillebælt og Fænøsund:

1. Fænø Rundt med Fænø Kalv = ca. 12 km

2. Fænø Rundt = ca. 10 km

3. En bane i læ i Fænøsund = ca. 5 km

Turen rundt om Fænø er ofte præget af vind og strøm, som for alvor kan påvirke udfaldet på de tre baner.

Samtidig vil de to førstnævnte baner i tilfælde af hård vind ændres til en downwind-bane. 

Afvikles for fjerde gang

Stævnet har været afviklet de seneste tre år med 25-30 deltagere. Her er tradition for, at deltagerne hygger sammen før og ikke mindst efter turen rundt om Fænø, hvor der serveres lidt godt mad og drikke til deltagerne. 

Start og mål foregår tæt på land lige ud for græsarealet ved færgelejet til Fænø. Starten går kl. 11.00, mens forventet målgang er cirka. én time og 15 - 20 minutter senere.

Tilmelding foregår blot ved at trykke ’deltager’ på sejladsens Facebookbegivenhed her. Deltagelse koster 75 kroner, som betales ved registrering på dagen. 
content-loader
content-loader
content-loader