Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Frederik, Guhle og Claus Høj Jensen, th. i Vejle efter fredagens sejladser. Foto: Troels Lykke

Claus Høj Jensen fører nu DM i H-båd

Det blev hverdag for Aarhus-sejler Anders Bertelsen. Nu er de tre tidligere verdensmestre Høj Jensen, Nielsen og Stegger nemlig foran i Vejle. Og minbaad.dk fik protest afvist.

Af Troels Lykke, Vejle |

Den flerdobbelte verdensmester i H-båd, Claus Høj Jensen, der sejler med Frederik Dahl og Guhle satte fredag to førstepladser ind, og en mindre god placering og nu fører de som forventet DM, Viser stillingen  ved DM i Vejle.

Claus Høj Jensen fra Høj Jensen Sails havde god fart, det kunne minbaad.dk konstatere i to af sejladserne, hvor han drønede lige forbi os. Også taktisk gør han det som man skal.

Fx sørger han for altid at have 'plads til desserten' altså plads til en rummer, når han vender op mod krydsmærket. Med andre ord han sejler klogt.

I fredagens sidste sejlads var Høj Jensen-holdet fra Holbæk over 100 meter foran nummer to, da 36 H-både kæmpede tæt på Bregning Havn. Der var to timers ventetid, men siden blev der sejlet tre sejladser, for gode baner, der var udlagt af baneleder Michael Andersen.

Claus Høj Jensen smilede på land, hvor der var høj stemning, solskin og gratis fadøl til de over hundrede tørstige sejlere ved DM i Vejle, man kan følge via Tractrac.

- Vi fandt et frit spor på startlinjen i de to sejladser det gik godt. Vi ved vi har farten, men DM-titlen er langt fra i hus, sagde han mens den anden verdensmester Morten Nielsen fra Roskilde stod ved siden af.

- Jeg har før ført et stort mesterskab og tabt, siger 44-årige Claus Høj Jensen.

Protest afvist - vi havde ikke sat protestflaget

Nede på en 19. plads roder Minbaad.dk i båden Dagmar H, men det kunne have gået bedre i fredagens anden sejlads, hvor Niels Søndergaard fra Vejle i DEN 536 lavede en klokkeklar styrbord-bagbord ved topmærket. Havde vi holdt vores styrbord kurs var vi sejlet lige ind i cockpittet, i stedet faldt vi af og ramte mærket i den lette vind.

Bagved os råbte Per Hovmarks besætning at vi skulle udføre en 360 graders strafvending, det gjorde vi så med spiler oppe. Det gik fint nok, men vi tabte 7 både og røgned på en 19. plads.

Vi råbte protest mod Vejle-båden, der også tog en straf. Efterfølgende lagde vi protest, men det blev korrekt afvist af juryformand Marta Lloret Llinares, Louise Venøbo og Jens True, da vi ikke havde vist et rødt protestflag, som både over 6 meter skal gøre det.

Juryformanden sagde efterfølgende, at vi blot skulle have gået i mål uden at tage straffen med henvisning til at vi var tvunget til at gå bag om bagbord båd for at undgå kollision ved krydsmærket.

Marta Lloret Llinares fortalte nemlig at vi ikke kunne opnå godtgørelse i den opstået situation. Så næste gang lader vi os ikke presse af en modstander til at udføre en straf, hvis vi ikke er skyld i forseelsen. Protestmødet gik godt i god stemning og alle ved bordet lærte af juryen.

Vi lærte også at man skal huske at tage et rødt protestflag om bord.

Anders Bertelsen fra Aarhus er rykket ned på en 4. plads.

Ole Engblom fra Sejlklubben Frem er på en foreløbig 6. plads.

Claus Høj Jensen i Good Speed fører nu DM, der slutter i dag lørdag.

content-loader
content-loader
content-loader