Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Anders Bertelsen var flyvende den første dag ved DM. Foto: Troels Lykke
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Aarhus-sejler Bertelsen fører H-båds DM i Vejle

Anders Bertelsen sætter lige nu de tre verdensmestere-skippere Claus Høj Jensen, Steffen Stegger og Morten Nielsen til vægs i frisk østlig vind med nye Ullman Sails. Nu interview og frisk video.

Af Troels Lykke, Vejle |

43-årige Anders Bertelsen, der har tre gaster om bord, så holdet i alt vejer 300 kilo,  lavede med super fart og god taktik to første- og en andenplads ved det super arrangeret DM for H-båd i Vejle.

Om sejladsen siger Anders Bertelsen i dag, smilende:

- Det er jo det her vejr vi alle vil sejle i og super baner. Vi fik gode starter, i en lagde vi os to bådlængder over 'bananen' (feltet, red.) i starten, da der var sort flag og holdte os fremme i sejladsen. To af mine gaster er faktisk ikke så erfarne, en er fra sejlerskolen i Aarhus og en anden er rimelig ny i sejlsport, men vi havde virkelig god fart på kryds, og mindre på læns, hvor vores manøvre ikke er så gode endnu.

Han sejler nu med Ullman Sails, udviklet af Anders Bertelsen selv, i samarbejde med designer Lars Bo fra Ullman Sails i Aarhus.

- Jeg synes det er sjovt at der er flere sejlmærker, der kan dominere, siger Anders Bertelsen, der i en sejlads i dag på kryds i en sejlads passerede Høj Jensen-sejlmager Claus Høj Jensen, der stadig er favorit til at vinde DM.

Minbaad.dk mister to fald

Minbaad.dk sejler med og ligger på en 19. plads, vi mistede både spilerfald og fokkefald i dag i sidste sejlads og skal have en mand i masten.

Se resultater

Der har været 6 til 8 m/sek. i dag fra øst. Og der var gode sejladser og sort flag var oppe i 1. og 3. sejlads. Der var været to omstarter. Banelederen Michael Andersen har lagt super starter og en op-ned-bane, der tog en time at sejle.

Eneste anke at topmærket først kan ses, når man er 2/3 op af banen. Stævnet slutter på lørdag, følg det via TracTrac

Lokal Vejle-sejler Jes Knudsen styrer båden. De ligger sammen ejerne af båden Jørgen Nielsen og John Schmidt på en 31. plads. Foto: Palle Koch

Sådan så det ud onsdag aften. I dag er der mere vind. Foto: Troels Lykke

Minbaad.dks gast Jens Johansen hænger i mastekranen. Vi fik en tynd murersnor igennem, nu skal et nyt fokkefald trækkes igennem i morgen før start. Vi ødelagde desværre Vindexen. Foto: Troels Lykke

Ingen danskere når top ti-finalesejladser ved EM i Starbåd

Danskerne kæmper om æren og de 100.000 usd, der er på højkant ved EM i Starbåd på Gardasøen. Bedste danskere er Jørgen Schønherr og Jan Eli fra Køge Sejlklub. De er nummer 24 blandt de 94 Starbåde. Svenske Fredrik Lööf knækker masten. Se live fra kl. 13.

Afstemning

Hvor tit træner du din fysik?

Nyhedsbrev

Deltag i konkurrencer og få de seneste nyheder direkte i indbakken

Links til andre sites