Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Claus Høj Jensen vinder 6. DM i H-båd i træk

Claus Høj Jensen har allerede en 'Bjørn Borg', altså 5 gange mesterskab i træk, i år lagde han en til. Snart skal Danmarks mest vindende H-båds sejler forsøge at vinde sit 5. VM.

Af Troels Lykke |

36 H-båds besætninger fik et stærkt DM med gode minder. Det hele startede i Vejle i onsdags med målinger og tune up-sejlads.

60 hjælpere fra Snaptun Sejlklub Vejle gjorde en fantastisk indsats. For 20 år siden holdte de også et DM for H-både.

- Nu var det på tide at vi ville på landkortet igen og vi har lagt en stor indsats for at gøre det lige så hyggeligt som det kan være i de små byer ud i provinsen. Vi ville gi sejlerne en uforglemmelig oplevelse, siger stævneleder Jesper Nørbo, der selv er en skrap Express-sejler.

Mest uforglemmeligt bliver det nok for den 44-årige Claus Høj Jensen, der vandt sit 6 DM i H-båd i træk og 7. i alt.

- Vi så på første sejlads i dag at vi skulle til højre i banen, derfor startede vi til luv. Det var et kort kryds og vinden var sprunget så topmærket lå meget til styrbord. Vi fandt et frit spor og vidste at vi havde farten og vi vandt første sejlads, selvom Anders Bertelsen var foran på et tidspunkt på sidste opkryds. I anden sejlads tog vi en andenplads (efter Mads Korsgaard, red.). Det er mest på kryds at vi gør en forskel, mens vi samme fart som de hurtige på læns, siger Claus Høj Jensen, vi møder efter sejladsen, hvor han sidder med sine gaster Jakob Guhle og Frederik Dahl Hansen.

Sølv til Stegger fra Hadsund

Sølv gik til tidligere dansk mester og verdensmester Steffen Stegger:

- Vi er godt tilfredse og kunne se at Morten Nielsen var disket for tyvstart i dag i 7. sejlads og så vidste vi at vi skulle holde øje med Anders Bertelsen bl.a.. Vi havde god fart på kryds og havde ikke forberedt os så meget og havde en ny mand om bord, siger Stegger til minbaad.dk.

DM har været en super oplevelse, minbaad.dk tog en 19. plads, vi havde ikke fart til mere, men klassebådssejlads holder i den grad i en brugt H-båd til 62.500 kroner. Sejlsport behøver ikke være dyrt.

Se resultatlisten

Snart i denne måned drager 15 danske H-båds hold til Gardasøen for at sejle VM. Vi følger stævnet her på sitet.

Claus Høj Jensen fra Høj Jensen Sails levede op til bådnavnet.

Steffen Stegger th. og mandskab tog DM-sølv.

Morten Nielsen fra Roskilde lavede en tyvstart i dag og tog DM-bronze.

Der var let vind i dag i Vejle, hvor der blev sejlet ud for Bregning. Vi blev slæbt ud til banen.

Stævneleder Jesper Nørbo gjorde det super overfor os sejlere med en del præmier og en masse service.

Der var moleøl og fadøl efter stævnet, der kostede 2.400 kr. per besætning og så fik man morgenmad, smurt madpakke, vand og middag hver aften i tre dage.

Kompetent ung jury med Jens True, Louise Venøbo og Marta Lloret Llinares, står her til venstre og giver gode fif. De så flere både  der lavede straffe der var komplet overflødige i dag lørdag. Mange sejlere mangler viden om reglerne, lød det fra juryen, der gerne vil mere i dialog med sejlerne og gi deres viden fra sig. Ja, tak.

Vinderne: Fra venstre: Claus Høj Jensen, Jakob Guhle og Frederik Dahl Hansen. Fotos: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader