Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Jacques Filtenborg hjælper sin far med at tune en Granda 23. Selv sejler han en Maxi 68, som han fik i konfirmationsgave. Foto: Gert Larsen

Tunet Granada 23: Fra tur til kapsejlads

17-årige Jacques Filtenborg fortæller her om forvandlingen af sin fars Granada 23 ”Family”, til en Granada 23 ”tour sport” i Frederikssund. Her er første blog.

Af Jacques Filtenborg |

Mine forældre søgte med lys og lygte efter en sporty lille familie båd, til få penge og de fandt en til 20.000 kroner.

Vi stod, efter nogen tid, med en Granada 23 ”Family”, da denne den skrogtype passede bedst, til min fars ønske om kapsejlads på Roskilde Fjord, fx til Sjælland Rundt på Indersiden.

Efter bare en halv sæson, så min far, Gert Larsen, mulighederne i båden, da vi med nogle trætte klude af nogle sejl, stadig kunne sejle fra de større både.

Vi tog derfor båden tidligere på land og gik i gang med at lette den for nogle kilo, ved at pille alle de mange tunge teakskabe ud af båden. Bonus var at vi fik en 40 centimer længere køje.

Ikke nok med, at skabene var tunge, så var hele nedgangen bygget så tyndt, at den var stivet af med 15 mm tykke teaktræsplader.

Disse måtte også ud, og nedgangen blev stivet af med en væddet flamingoplade, hvorpå der blev lagt glasfiber og kulfiber på ydersiden.

Opsummering:

Vægt, sparet: ca. 100 kg
Tid brugt: Godt en uge (hverdagsaftener)
Materialer brugt: 0,5kg epoxylim og 2 m2 glasfiber- og kulfibermåtter

Her ses pladsen, hvor et af de store skabe stod. Dette gav os, som bonus, en 40 cm længere køje.

content-loader
content-loader
content-loader