Gå til hoved-indhold
Ved Kobæk strand sejlede Optimist A, Zoom8, Laser Radial, Europe og 29'er i Harboe Cup. Fotos: Jan NielsenKapsejlads
Ved Kobæk strand sejlede Optimist A, Zoom8, Laser Radial, Europe og 29'er i Harboe Cup. Fotos: Jan Nielsen

361 joller til Harboe Cup i perfekt Indian Summer

Skælskør Amatør-Sejlklub har i år 100 års jubilæum og holdte i weekenden et af de flotteste efterårsstævner længe er set i 44 år. Seks danske mestre blev fundet stævnet med 100 frivillige.

Af Troels Lykke |

Harboe Cup 2015 blev afviklet i perfekt vejr, med vindstyrker fra 4-8 m/sek. fra vest/nordvest og fuld sol. Dermed fik alle klasser de bedste forhold til, at finde vinderne ikke blot af Harboe Cup, men for 6 klasser også de danske mestre for 2015.

Det fortæller Claus Møller Christensen fra Skæskør Amatør Sejlklub.

Ved Kobæk strand sejlede Optimist A, Zoom8, Laser Radial, Europe og 29'er samtidig med Harboe Cup om TORM Junior og Ungdoms DM og på Skælskør Nor sejlede Feva XL også om DM.

De 216 joller i disse 6 klasser har sammen med stævnets øvrige 145 joller sejlet  ialt 89 sejladser, således at vinderne af alle klasserne kunne kåres søndag eftermiddag. Se resultater

Kunst-crawl og rundvisning på bryggeri

Stemningen på land og på vandet var i top og selv for de mange som ventede på land, havde Skælskør forberedt et flot program med kunst-crawl, rundvisning på Harboes Bryggeri veteranbus og en masse gode tilbud i byen.

På vandet hørtes ofte syngende glade sejlere, som må være beviset på at disse unge nyder deres sport og får det bedste ud af det sammen med deres konkurrenter.

Smagsprøver fra Harboe Bryggeri

Rundt om stævnet havde en række sponsorer sørget for at sejlerne fik flotte præmier og oplevelser med hjem. Harboes Bryggeri sørgede for smagsprøver til alle, men også de mange lodtrækningspræmier den gode forplejning vagte glæde.

Dette setup er kommet i stand med støtte fra Harboes Bryggeri, Nykredit, Orkla, Aarhus Seashop, SLAM, North Sails, Skandia, Winner Optimist, Pro-Safe, Dinghy Shop, Palby Marine, Kobæk Strand kursuscenter, Scan-Choko, Superbrugsen i Korsør, Gørlev bageren Lærkestengårdens Kartofler, Dalmose El-service og Slagelse Kommune.

Skælskør Amatør-Sejlklub er en mindre sejlklub med 300 medlemmer, som de seneste år har haft en stor tilgang af nye sejlere og kommende sejlere. ungdomsafdelingen tæller i dag godt over 50 sejlere og har derudover sejlerskole for voksne sejlere som er fyldt helt op.

Hjælp fra Næstved, Bisserup og Korsør

Klubben mange frivillige får under Harboe Cup god hjælp fra medlemmer af naboklubberne Næstved Sejlklub, Bisserup Sejlklub og Korsør Sejlklub, men også hjælpere fra resten af Danmark deltager blandt de 100 frivillige som skal til for at stævnet kan fungere.

Stævnet er en tilbagevendende begivenhed som 44 år i træk har været afviklet af sejlklubben. Udgave nr. 45 af dette flotte stævne afvikles den 24-25. september 2016, hvor sejlklubben og byen igen venter rigtigt mange sejlere og gæster.

Foto: Jan Nielsen

content-loader
content-loader
content-loader