Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Coronetten her fra Faaborg er fra 1967. Den kan sejle 38 knob. Foto: Troels Lykke

Klassisk smugler-båd Coronet gæster i Svendborg

Regatta i Svendborg byder også på 1970'ernes legendariske smugler-ekspres, Coronet.

Af Søren Stidsholt Nielsen, Fyns Amts Avis |

Torsdag er ankomstdag for træbådenes traditionelle Svendborg Classic Regatta

Mange lystbådejere er kommet hjem fra sommerferiesejladsen, og sejlklubberne i det fynske genoptager hverdagenes traditionelle aftenkapsejladser efter feriepausen.

Også sensommerens årligt tilbagevendende kapsejladser er klar til at lægge fra. Torsdag ankommer fx. bådene til Svendborg Classic Regatta, - et træf og en kapsejlads for lystbåde af træ.

De fine, gamle fartøjer gør fast ved Jessens Mole i Svendborg, når de ikke som fredag og lørdag sejler om kap i Sophus Weber Race på Lunkebugten mellem Tåsinge, Thurø og Langeland. Ved bådenes liggepladser er til publikums oplevelse anbragt informations-tavler, der oplyser om de fartøjernes historie og fakta.

Hvert år inviterer Svendborg Classic Regatta et klassisk ikke-træfartøj med i en særskilt kapsejlads. I år er det de lange, slanke både af Steen Kjølhedes glasfiber-konstruktion Ylva fra 1973.

Regattaen byder også bedagede motorbåde velkommen, blandt andet repræsenteret af 1970'ernes legendariske smugler-ekspres, Coronet.

Vigtigt at holde i de gamle både

For afviklingen af Svendborg Classic Regatta på vandet og i Maritimt Center står et samarbejde mellem bl. a. Svendborg Sunds Sejlklub, Svendborg Amatør Sejlklub, Thurø Sejlklub, Rudkøbing Sejlklub, lystsejladsmuseet på Tåsinge og Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer. Stævneleder er Jan Jay Brun Jensen fra Maritimt Center i Svendborg:

- Lystsejlads er også en vigtig del af vores maritime kulturarv. Det er dejligt for både publikum og de aktive sejlere, at der holdes liv i disse fine, gamle både, siger Jan Jay Brun Jensen til Fyens.dk

Flere kapsejladser

For kapsejladsfolket byder sensommer-sæsonen også på bl. a. Thurø Sejlklubs Øhavet Rundt den 15. august og samme klubs Hyæne Race (for kvinder) den 29. august.

I Faaborg Sejlklub kæmpes der Tuco Cup den 5. september. Samme dag har Rudkøbing Sejlklub sin hovedkapsejlads i forbindelse med havnens Maritim Weekend.

En af sæsonens sidste store kapsejladser er Svendborgs Amatør Sejlklubs og Bådnyts internationalt anlagte Silverrudder, enmands-sejladsen nonstop rundt om Fyn.

Stemning i dag i Svendborg hvor den ældre danske Coronet kan ses. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader