Gå til hoved-indhold
Sejlerne er formentlig ligeglade med, hvilken by de starter og slutter i. Her Helle Jespersen i sin J/80 til Silverrudder 2014. Foto: Katrine BertelsenKapsejlads
Sejlerne er formentlig ligeglade med, hvilken by de starter og slutter i. Her Helle Jespersen i sin J/80 til Silverrudder 2014. Foto: Katrine Bertelsen

Silverrudder: Svendborg eller Fredericia

Henover weekenden er der bragt flere historier om flytning af singlehandsejladsen Silverrudder fra Svendborg til Fredericia. Arrangøren BådNyt forhandler med begge kommuner.

Af katrine bertelsen |

I efteråret 2014 henvendte BådNyt sig til Fredericia Kommune for at høre om byen kunne være interesserede i at få Silverrudder til byen, men sagen blev først behandlet i kommunens kultur- og idrætsudvalg i februar.

I sidste uge gav kultur- og idrætsudvalget så grønt lyst til, at Fredericia gerne vil påtage sig værtsskabet i 2016, 2017 og 2018 og give et kommunalt tilskud på 100.000 kr. årligt samt en underskudsgaranti på samlet 75.000 kr.

– Politikerne vidste ikke, at BådNyt samtidig forhandler med Svendborg, siger formand for kultur- og idrætsudvalget i Fredericia kommune, Lars Ejby Pedersen (S) til frdb.dk.

– Det er ikke helt korrekt – der foreligger aktuelt ingen aftaler om hvilken by, der bliver værtsby for BådNyt Silverrudder Challenge of the Sea efter 2015, siger Morten Brandt, chefredaktør på BådNyt og fortsætter.
– Da det er BådNyt, der ejer eventen Silverrudder Challenge of the Sea er det ultimativt BådNyt’s beslutning, hvor eventen afvikles, det eneste der ligger fast er, at Silverrudder Challenge of the Sea 2015 har Svendborg som værtsby.

Sejlsport og fest

BådNyt ønsker at kombinere sejladsen med en fest for værtsbyens borgere, så sejlsportens kvaliteter og gode budskaber når ud til en bredere målgruppe.

 – Silverrudder er til glæde og gavn for sejladsens sponsorer, for værtsbyen, handelslivet, for deltagerne og sejlsporten, der vil få opmærksomhed fra mennesker og medier uden for sejlsportsmiljøet, konkluderer Morten Brandt.

Vi forhandler med begge kommuner

– Fredericia Kommunes Kulturudvalg viser interesse for BådNyt Silverrudder Challenge. Derfor har udvalget ansøgt byens økonomiudvalg om midler til afvikling af eventen som åbner mulighed for, at sejladsen sættes ind i en kontekst, hvor den bliver en del af en større event i byen.

– Vi håber, at Svendborg kommune planlægger lignende tiltag, så Silverrudder Challenge of the Sea, får den værtsby, der sikrer eventens fortsatte udvikling bedst tænkeligt, siger Morten Brandt.

Morten Brandt oplyser, at der er forhandlinger mellem BådNyt og hhv. Svendborg Kommune og Fredericia Kommune om afholdelse af sejladsen i en treårig periode 2016, 2017 og 2018.

Ifølge Fredericia Kommunes eventmanager Martin Stockholm skal BådNyt og kommunen forhandle videre i denne måned. Han bekræfter, at en aftale ikke er i hus endnu.

content-loader
content-loader
content-loader