Gå til hoved-indhold
Det en fælles ambition, at udvikle en stribe aktiviteter til vands og til lands rundt om sejladsen. Her ses starten i 2013. Foto: Troels LykkeKapsejlads
Det en fælles ambition, at udvikle en stribe aktiviteter til vands og til lands rundt om sejladsen. Her ses starten i 2013. Foto: Troels Lykke

BådNyts singlehand-sejlads Silverrudder fortsætter i Svendborg

Udvikling Fyn, SvendborgEvent, Svendborg Amatørsejlklub, Svendborg Kommune og BådNyt sikrer nu at den populære Silverrudder med 330 tilmeldte både, bliver på Sydfyn.

Af Troels Lykke |

Udvikling Fyn, SvendborgEvent, Svendborg Amatørsejlklub, Svendborg Kommune og BådNyt, og har i dag indgået en treårig samarbejdsaftale om afholdelsen af verdens største singlehand sejlads BådNyt Silverrudder Challenge of the Sea, som dermed er i Svendborg frem til minimum 2018.

Det betyder, at sejladsen efter de første tre år i Svendborg, hvor den er vokset fra 15 til 330 tilmeldte, nu kan fortsætte sin udvikling med den bedst tænkelige base i det sydfynske øhav.

– Jeg er utrolig glad for, at det er lykkedes os at lande en aftale for de kommende fire udgaver af sejladsen. Med en værtsbyaftale på plads frem til og med 2018 kan BådNyt Silverrudder Challenge of the Sea fortsætte sin udvikling og konsolidere sin position som verdens største begivenhed for singlehandsejlads. Svendborg Kommunes, Svendborg Events og Udvikling Fyns commitment betyder også, at vi i samarbejde kommer nærmere eventens vision om, at sejladsen skal være en fest ikke kun for sejlere, der deltager, men for hele Fyn og ikke mindst Svendborg. Endelig ser jeg frem til at videreføre det inspirerende samarbejde med de mange kompetente frivillige fra Svendborg Amatørsejlklub, siger BådNyts redaktør Morten Brandt på baadnyt.dk. 

Borgmester tilfreds

Borgmester Lars Erik Hornemann glæder sig også over, at en aftale er i hus.

- Jeg er rigtig glad for at det er lykkedes at indgå en aftale, hvor Svendborg er værtsby for den internationale sejlads Silverrudder. Aftalen løber over tre år og giver dermed SvendborgEvent en god platform til at sikre, at eventen udvikles, så den fremover bliver endnu mere til glæde for både erhvervsliv og byens borgere. Jeg glæder mig også over at se Udvikling Fyn har været en aktiv medspiller i at sikre eventen forankres i Svendborg. Vi må heller ikke glemme at placeringen i Svendborg i høj grad er et stort cadeau til Svendborg Amatør Sejlklub. Klubben ligger mange timer i eventen og er garant for en professionel afvikling af sejladsen. Så et stort klap på skulderen til alle, der har bidraget til resultatet, siger Lars Erik Hornemann.

Udvikling af sejladsen

Det en fælles ambition, at udvikle en stribe aktiviteter til vands og til lands rundt om sejladsen, som vil gøre det til en fest at gæste byen henover Silverrudder Challenge-weekenden.

Dermed er det ikke kun deltagerne, men også familie, venner og alle andre interesserede, der har store oplevelser i vente, fortæller BådNyt. 

content-loader
content-loader
content-loader