Gå til hoved-indhold
Der var fyldt godt i Svendborg Havn til Silverrudder 2014. Foto: BådNytKapsejlads
Der var fyldt godt i Svendborg Havn til Silverrudder 2014. Frem til 21. juni stiger tilmeldingsgebyret til 1.500 kr., derefter stiger den igen til 2.000 kr. Foto: BådNyt

Silverrudder udsolgt med 300 både

En af verdens største singlehand-kapsejladser, Silverrudder Challenge rundt om Fyn fra Svendborg, kan melde alt udsolgt. Dog bliver der åbnet for tilmelding igen 1. maj.

Af katrine bertelsen |

Singlehandkapsejladsen Silverrudder Challenge er udsolgt. Det tog kun tre måneder at få besat samtlige pladser. Dog er der stadig 30 pladser til salg, da erfaringen viser at der er et mindre frafald.

Med cirka seks måneder til start kan BådNyt og Svendborgsund Amatørsejlklub melde udsolgt til Silverrudder Challenge 2015. Efter den seneste opdatering 27. marts gik der kun tre dage før sejladsen var udsolgt.

Medium klasse størst

Den største klasse er fortsat Kølbåd Medium, der går fra 30 til 35 fod. Her er der nu 87 både tilmeldt. Derefter følger Kølbåd Large, 35 til 40 fod, med 69 tilmeldte, Kølbåd Small, 25 - 30 fod, med 65 deltagere, kølbåde Mini, 18 - 25 fod, med 39, og mindste klasse blandt kølbådene er den store XL-klasse større end 40 fod, hvor 19 er tilmeldt.

Flerskrogsbådene er også stærkt repræsenteret og Silverrudder Challenge er tæt på at være den sejlads i Danmark, der samler flest flerskrogsbåde. Der er tilmeldt 17 både i Flerskrog Small, 18 - 25 fod og fire i Flerskrog Large, større end 30 fod.

30 ledige pladser

BådNyt fortæller at de forventer at åbne billetsalget for en kort bemærkning fra fredag den 1. maj kl. 11.00 og frem til der er solgt yderligere 30 deltagernumre. Erfaringerne fra BådNyts Silverrudder Challenge fra 2012 til 2014 viser, at cirka 10 -15 procent af de tilmeldte ikke stiller til start på dagen.

Husk at betale

Derudover har der været enkelte tilfælde, hvor tilmeldingen, men ikke indbetalingen er gået igennem til Silverrudder Challenge. Det betyder, at de pågældende skippere vil blive taget af deltagerlisten, når den opdateres i slutningen af april.

– Der har været pres på tilmeldingerne og derfor var der desværre enkelte smuttere. Vi har gennemgået tilmeldingerne og indbetalingerne og givet besked til de pågældende skippere om, at vi mangler deres indbetaling. Yderligere har vi erfaring med, at procentdelen af både der udebliver har været konstant 10-15 procent af det samlede antal tilmeldte. Derfor topper vi i år op, så vi faktisk får 300 både på startlinen fredag den 18. september, siger Morten Brandt fra BådNyt.

Tilmeldingen genåbner 1. maj via BådNyts eventsite til Silverrudder Challenge of the Sea på linket her.

content-loader
content-loader
content-loader