Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Dansk Sejlunions aktivitetstrailer frister måske især teenagerne med SUP'er og sit-on-top kajakker. Foto: Steen Hillebrecht, VSK

Junior Grandprix nu med nye aktiviteter for landkrabber

Når 130 juniorsejlere i weekenden mødes til stævne i Vallensbæk, bliver det med masser aktiviteter også på land. DS og OCD stiller flere spændende materialer til rådighed.

 

Af Sara Sulkjær |

Med 73 joller udgør A-optimisterne som forventet hovedfeltet ved weekendens stævne i Vallensbæk Sejlklub. Zoom8 med 35 tilmeldinger overrasker positivt. 

Til gengæld har stævneledelsen – med beklagelse – besluttet at droppe Feva og Tera denne gang på grund af manglende tilslutning.

Der sejles på to baner øst for havnen: En for A-optimisterne og en anden for B-optimister og Zoom8'er. Yderligere detaljer på stævnesiden.

Masser af aktivitet for landkrabberne
Der vil naturligvis være et livligt mylder ved slæbestedet, når de mange sejlere stævner ud ved 10-tiden lørdag og 9-tiden søndag og kommer tilbage om eftermiddagen. 

Vejret ser heldigvis ud til at være med arrangørerne – og de unge sejlere - med jævn vind på 6-7 m/s fra SV.

- Mens sejlerne er ude på bugten, er der en masse spændende aktiviteter. Både til lands og i havnebassinet, for børn og teenagere, fortæller klubben i en pressemeddelelse. 

Dansk Sejlunion kommer med aktivitetstraileren. De arrangerer sejlads og leg med surfbrætter, sit-on-top kajakker og SUP-brætter. 

Våddragter og svømmeveste vil kunne lånes. 

SUP står for Stand Up Paddle og er den hurtigst voksende vandsport på verdensplan. I korthed går det ud på, at man står op på et surfbræt og padler sig frem med en pagaj. 

OCD's optimist-simulator første gang øst for Storebælt
Optimisternes klasseorganisation kommer med deres nye opti-simulator, der er en sjov og sikker måde til rekruttering og introduktion af nye sejlere. 

I simulatoren kan en potentiel sejler prøve at sejle Optimist på stedet – ingen omklædning, ingen svømmevest – bare hop op og prøv. 

Træneren kan stå ved siden af og hjælpe sejleren på plads i jollen og vise, hvordan man holder rigtigt osv.

Det bliver spændende at se, om en tur i opti-simulatoren kan give VSK's ungdomsafdeling nye medlemmer med mod på at tage næste skridt. 

Simulatoren har allerede været på besøg i Egå, Århus, Marselisborg, Horsens og Fåborg. TORM JGP i Vallensbæk bliver første gang, den kan prøves øst for Storebælt.

Der bliver liv og myldretid på slæbestedet, når 131 joller skal i vandet. Foto: Steen Hillebrecht, VSK

Det er første gang, OCD's nye optimist-simulatur kan prøves af potentielle kommende juniorsejlere øst for Storebælt. Foto: Jonas Döpping, OCD

content-loader
content-loader
content-loader