Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Ulrikkeholm blev mor for få måneder siden. Fotos: Mick Anderson/Sailingpix
Kapsejlads
Lotte Meldgaard med sablen deltog i OL i 2012 i matchrace.
Kapsejlads
Fotograf Mick Anderson sørgede for at ikke alle billederne var kedelige.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

VM i matchrace: Ulrikkeholm går efter guldet

To sølvmedaljer ved VM i '13 og '14 er ikke godt nok for den danske skipper Camilla Ulrikkeholm. Nu vil hun vil have guld på hjemmebane. VM starter nu i Middelfart og slutter søndag.

Af Mick Anderson, Middelfart |

VM I MATCHRACE: 16 besætninger fra otte nationer sætter sig i dag i Match 28-bådene og begynder de indledende sejladser ved VM i matchrace, som sejles ud for Middelfart Marina.

Og favoritrollen er på forhånd tilfaldet den bedste danske matchrace-skipper, som har været øverst på verdensranglisten i mere end et år indtil for nyligt, hvor hun gled ned på andenpladsen. Forklaringen er simpel, mener hun.

- Jeg har simpelthen været for tyk alt for længe, og så kunne jeg ikke sejle. Men nu er min datter snart syv måneder, og siden marts har jeg igen kunnet trænet for fuld gas sammen med pigerne, og vi har et klart mål med stævnet. Vi vil vinde og tilbage på førstepladsen på verdensranglisten, lyder det bestemt fra Camilla Ulrikkeholm, der får hjælp af sin mor til at passe den lille, mens hun kæmper for guld sammen med sin besætning.

- Vi vedkender os gerne favoritrollen, selvom vi ligger nummer to på ranglisten. Vejrudsigten lover blæsevejr, og det er til vores fordel. Vi kender båden rigtigt godt og træner i den til dagligt i modsætning til mange af vores konkurrenter. Men vi skal ikke lave mange fejl mod rutinerede skippere som Katie Spithill (AUS) og Anna Östling (SWE), før de slår os. Så vi har en god fornemmelse, men lad os nu se, når vi først kommer i gang, siger Camilla Ulrikkeholm, som er i gang med at lave mad til sin besætning bestående af Trine Palludan, Louise Ulrikkeholm, Josefine Boel Rasmussen og Joan Vestergård Hansen.

- Vores fordel er, at vi har sejlet sammen i 11 år. Vores rookie - Trine Palludan - har været med i fem år, så vi kender hinanden ind og ud, og vi har trænet specifikt mod det her stævne i fire måneder.

Sejlerne skal igennem en række sejladser, hvor de møder hinanden flere gange, inden de bedste går videre til ottendedels-, kvart-, semi- og finalen.

Alle sejladser bliver sejlet lige ud for molen på Middelfart Marina, hvor tilskuere kan følge med i sejladser via storskærme, live-speak og selvsyn. Banen kommer til at ligge 50-100 meter fra molen, så en kikkert er ikke engang nødvendig.

Finalesejladserne sejles søndag.

Deltagerne efter VM-ranglisten

1. Camilla Ulrikkeholm - DEN

2. Anna Östling - SWE

3. Stephanie Roble - USA

4. Lotte Meldgaard - DEN

5. Anne-Claire Le Berre - FRA

6. Caroline Sylvan - SWE

7. Milly Bennett - AUS

8. Klaartje Zuiderbaan - NED

9. Pauline Courtois - FRA

10. Katie Spithill - AUS

11. Nina Ramm-Schmidt - FIN

12. Sanna Häger - SWE

13. Rikst Dijkstra - NED

14. Johanna Larsson - SWE

15. Louise Christensen - DEN

16. Diana Kissane - IRL

content-loader
content-loader
content-loader