Gå til hoved-indhold
Poul Jensen og gaster fører med Claus Høj Jensen lige i hælene. Lidt som at køre i en Fiat 500 med Hells Angels rockere bag sig, de vil gerne forbi. Foto: Ole VognstoftKapsejlads
Poul Jensen og spilergasten Per Hansen ses her. Poul Jensen havde i slutningen af 80'erne og begyndelsen af halvfemserne H-båden Valhal. Herefter blev det nogle år i folkebåd, hvorefter Per Hansen og ham går sammen om den ældre Elvstrøm H-båd DEN 264 "Thy", blev nr. 21 ved VM i Thisted. Forgasten Claus Lauridsen har vundet guldpokalen sammen med Per Hovmark to gange. Foto: Ole Vognstoft

Hvem kan, Poul kan - altså slå Claus Høj Jensen

VM udtagelsesstævne for H- både i Amtoft i Thy blev vundet af den ukendte Thisted-sejler med det anonyme navn Poul Jensen. Dommerbåd sejlet ned.

Af Ricky Hansen |

Kapsejlads i Amtoft er udover det sædvanlige, derfor var der 26 H-både på linjen, som fik en herlig sejladsdag lørdag. Søndag blev sejladserne afblæst pga. hård vind.

Poul Jensen, Per Hansen og Claus Lauridsen i DEN 535 Selected fra Thisted Sejlklub gjorde det umulige. De sejrede over den mangedobbelte verdensmester Claus Høj Jensen, som ellers er vant til lutter stævnesejre.

Det var ikke fordi at Claus Høj Jensen var langt bagefter. De to teams sluttede nemlig a´ point. Poul Jensen kunne bryste sig af en 1. plads mere end Claus Høj Jensen og det var nok til stævnesejren.

Steffen Stegger som har vundet stævnet de sidste 3 år indtog i år 3. pladsen kun 3 point efter ovennævnte.

Kvajepokal: Sejlede dommerbåd ned

Stævnet blev sejlet i frisk vind på Limfjordens klare vand med en vindretning, som bød på fladt vand og masser af race intensitet.

Dramatik var der også da Per Hovmark fra Thisted Sejlklub modtog stævnets kvajepokal for at sejle dommerbåden ned, og Henrik Schultz fra DEN 1, Den Blå, fik det kolde gys, da han strøg overbord i en ukontrolleret bomning.

Amtoft er udover det sædvanlige

Sejlerne beretter om den gæstfrihed de møder i den lille by i det høje nord. Der er ikke mange indbyggere i Amtoft, men alle i byen er af huse denne weekend for at hjælpe til med stævnet.

Sejlerne bliver forkælet med den lækreste mad, hvor man kan smage, at der i enhver frikadelle er lagt et lille stykke kærlighed i lysten til at gøre det ypperste for gæsterne.

Ja, selv en plads at sove skaffer de. Der bliver tilbudt overnatning i lånte både og campingvogne.

Som Anja Dahl Jensen, onshore chef på Team Good Speed skriver på facebook om populære Amtoft:

”Hos jer kan alting lade sig gøre, ingen opgaver er uløselige”.

Resultater i Amtoft, 26 H-både

1 Poul Jensen, Per Hansen, Claus Lauridsen, Thisted Sejlklub
2 Claus Høj Jensen, Frederik Dahl Hansen, Rasmus Jørgen Andresen, Holbæk Sejlklub
3 Steffen Stegger, Lars Christiansen, Michael Damborg, Hadsund Sejlklub
4 Per Hovmark, Søren Bredahl, Heines Nielsen, Thisted Sejlklub

Stævne side www.amtoft-cup.dk, Se mere på facebook under Danske H-båds sejlere

Poul Jensen og gaster fører med Claus Høj Jensen lige i hælene. Lidt som at køre i en Fiat 500 med Hells Angels rockere bag sig, de vil gerne forbi. Foto: Ole Vognstoft

 

Claus Høj Jensen ved roret med sine unge, stærke gaster. Foto: Ole Vognstoft

Bemærk at DEN 535 med Poul Jensen får en god start. Foto: Ole Vognstoft

content-loader
content-loader
content-loader