Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Den første storm har fået et navn, fordi den kommer op på en middelvind på 25 meter i sekundet ved Vestkysten fredag eftermiddag, siger DMI. Foto: Ib Salomon

Dagmar kan blæse med orkanstyrke fredag eftermiddag

En storm, som DMI har valgt at kalde Dagmar, ventes at ramme det vestlige Danmark med vindstød af orkanstyrke fredag eftermiddag.

Af Troels Lykke |

I hælene på Dagmar følger lørdag endnu en storm, som dog skal lidt højere op i middelvindstyrke for at få et navn, oplyser DMI.

- Den første storm, der kommer i fredagsdøgnet, er hurtig og hidsig. Den storm, som rammer lørdag, dækker et større areal og er mere langvarig, men kommer ikke helt op på de samme vindstyrker, siger Frank Nielsen, vagtchef ved DMI til jp.dk

- Den første storm har fået et navn, fordi den kommer op på en middelvind på 25 meter i sekundet ved Vestkysten fredag eftermiddag, siger han.

Der ligger altså to blæsende døgn forude. Fredag bevæger et lavtryk sig hen over det nordligste Jylland i løbet af dagen, og det får vinden til at tage til. Der ventes hård eller stormende kuling med vindstød op til stormstyrke.

Især det vestlige Jylland kan blive ramt af storm, som fredag eftermiddag formentligt kulminerer med vindstød af orkanstyrke.

- Lavtrykket fortsætter østpå og topper nok på Sjælland ved 18-19-tiden, men der har det tabt lidt af pusten, så vi kan nøjes med en hård kuling med vindstød af stormstyrke, siger Frank Nielsen til jp.dk

Se hvordan stormen vil ramme Danmark ifølge TV2

content-loader
content-loader
content-loader