Gå til hoved-indhold
Herslev Strand Sejlklub ligger på pæle, så det er “kun” masteskur og omklædningsrum i stueetagen det er gået ud over. Foto: Herslev Strand SejlklubSejlklubber
Herslev Strand Sejlklub ligger på pæle, så det er “kun” masteskur og omklædningsrum i stueetagen det er gået ud over. Foto: Herslev Strand Sejlklub

Sejlklubber slap nådigt – havne i ruiner

Roskilde Sejlklub fik ca 20 cm vand i klubhuset. Herslev slap med ganske lidt, Odense slap helt, men Frederikssund havn er næsten væk. Hvordan skaderne skal betales bekymrer alle.

Af katrine bertelsen |

Det gik hårdt ud over Roskilde fjord og Isefjords-klubberne. Værst gik det ud over Roskilde Sejlklubs klubhus, og Frederikssund Havn der ligger i ruiner. Gilleleje er stadig i særklasse, hvor man forsøger at få et overblik over skaderne, og hvad det skal koste at få det udbedret.

Noget fra Stormrådet

Roskilde Sejlklubs fomand Lauge Philipsen fortæller til minbaad.dk, at de ikke er forsikret mod de skader, og udover hvad Stormrådet betaler, er det klubben der selv skal punge ud.

- Vi fik 20 cm vand i klubhuset. Det betyder at gipsplader og isolering i ca. en meters højde skal fjernes og huset skal tørre ud. På torsdag kommer der en tømrer og besigtiger skaderne, og så får vi et overblik over omfanget. Men havde vi ikke fjernet alt løsøre og fået en masse ting i sikkerhed, havde det set rædselsfuldt ud, siger Lauge Philipsen.

Herslev Strand Sejlklub slap nådigt, men al strøm på havnen er gået. Det kommer nok op i 50-60.000 kr at reparere skaderne. Lars Plejdrup fra Herslev fortæller,

- at det ser ud til, at vi på Herslev havn slap nådigt fra Bodils hærgen. En god gang oprydning, så tror jeg havnen ligner sig selv igen.

Frederikssund og Frederiksværk havne ødelagt

Også Frederikssund og Frederiksværk Sejlklubber er sluppet med mindre skader på klubhusene, mens havnene ligger i ruiner. I Frederikssund havn er flere moler skyllet bort og strømmen helt ødelagt.

Nordfyn slap nådigt

Også Nordfyn slap for større skader. Formand Ove Thode Sørensen fortæller st der er sket mindre skader på el-installationer på havnen, men klubhuset klarede den. 

Stor bekymring

Samtlige klubber og havne som minbaad.dk har talt med, udtrykker stor bekymring for havnenes fremtid. Ingen har råd til at betale 100% for skaderne selv, og alle håber på, at der kommer en løsning.


 Roskilde Sejlklub. Foto: Søren Svarre

content-loader
content-loader
content-loader