Gå til hoved-indhold
- Mastekranen er fuldt lovlig, hvilket ikke alle er i de danske havne. Vi laver personløft helt efter Arbejdstilsynets danske regler, siger Mads Søholm.Kort Nyt
- Mastekranen er fuldt lovlig, hvilket ikke alle er i de danske havne. Vi laver personløft helt efter Arbejdstilsynets danske regler, siger Mads Søholm.

Søholm Yachtservice køber mastekran til 1,2 mio. kr.

Master skal behandles ordentligt, når de skal af og på en båd, fortæller Mads Søholm. Den nye Mintou mastekran kan løfte master op til 30 meter. Minbaad.dk var i Sønderjylland.

Af Troels Lykke |

Søholm Yachtservice, der ligger få kilometer fra Sønderborg, satser nu på at være endnu bedre til at tage hånd om masterne.

Det sker efter at firmaet har købt en italiensk Minitou mastekran, der kan række 21 meter op i vejret og løfte en mast på op til 30 meters længde. Mastekranen, der har kostet 1,2 mio. kroner, kan løfte helt op til to tons.

- Vi løfter master op til 1 mio. kroner, hvilket gør, vi også har en håndteringsforsikring op til 2 mio. Mastekranen er fuldt lovlig, hvilket ikke alle er i de danske havne. Vi laver personløft helt efter Arbejdstilsynets danske regler. Og dermed har vi også styr på vores forsikringer, når vi fx løfter en dyr kulfibermast. Vi sætter sikkerheden utroligt højt, forklarer Mads Søholm til minbaad.dk.

Søholm Yachtservice sørger også for at masterne placeres på fint tæppe, så der ikke kommer sand eller jord på masten, og der er tæppe omkring kranhovedet, så det heller ikke ridser, kunne vi se på et besøg.

Fleksibel med ny mast

- Investering i den mobile kran gør os mere fleksible i vores hverdag, og det betyder at vi ikke er afhængig af en vognmand. Nu kan vi tage masten af når det passer vores kunder og når der fx ikke er for meget vind. Levér båden når det passer dig – derefter sørger vi for ”ro i maven, siger Mads Søholm.

Mastekranen kan fjernstyres, så man kan stå oppe i mandskabskurven og lave en anhugning eller at man fra mandskabskurven stille på Windexen, eller masten kan styres under dæk, når en stikmast skal sætte på dørken af en båd, hvor ledninger ofte skal fordeles.

Opbevarer master fuldt rigget

Alle master på mellem 16 og 30 meter kan opbevares, fuldt rigget med salinghorn osv., indendørs på 13.000 kvadratmeter haller, hvor der er ovenlys, brandovervågning, tyverisikret, videoovervåget og med personligt kortkode.

Firmaet råder også over frostfrie haller og i en hal er porten er 11 meter høj og 8 meter bred.

- Det er synd at lægge wire og salingshorn ind i mod og ridser, derfor hænger vi masterne op fuldt rigget. Og en mast har bedst af at ligge indendørs i tørvejr, af hensyn til el og fald, fortæller Mads Søholm fra Søholm Yachtservice, der typisk har 260 både til vinteropbevaring om året.

Firmaet har også en servicehavn til 50 både, og råder også over et stationær krananlæg, der kan søsætte både op til 73 fod, og bådene må veje op til 58 ton.

Bemærk at masten lægges på et tæppe.

Masterne hænges op under loftet, fuldt rigget. Foto: Troels Lykke

content-loader
content-loader
content-loader