Gå til hoved-indhold
Den nye 1.500 kvadratmeter store hal er til de allerstørste både, derfor bliver port-hullet også på elleve gange tolv meter. Foto: Søholm Yacht Service A/SKort Nyt
Den nye 1.500 kvadratmeter store hal er til de allerstørste både, derfor bliver port-hullet også på elleve gange tolv meter. Foto: Søholm Yacht Service A/S

Søholm Yacht Service bygger ny 1500 kvm hal til store både

I forvejen råder firmaet ved Broager i Flensborg Fjord over 13.000 kvm halareal, samt 3.000 kvm udeareal. Den nye frostfrie hal får en portbredde på 11 meter og en porthøjde på 12 meter.

 

Af Troels Lykke |

- Efterspørgslen for vinteropbevaring er taget til, især for de bredere og større både, konstaterer en af ejerne, Mads Søholm. Søholm Yacht Service har plads nok til en ny tvillingehal på den 40.000 kvadratmeter store grund.

- Vi har nemlig én i forvejen. Vi har typisk 200 både indendørs og 150 udendørs, som overvintrer hos os. Vi tilbyder også opbevaring af fuldt rigget master, som hænger oppe under loftet. Således kommer der ikke slitage på riggen og udstyr, siger Mads Søholm. 

Den nye hal skal lokke de brede både til.

- Den nye 1.500 kvadratmeter store hal er til de allerstørste både, derfor bliver port-hullet også på elleve gange tolv meter. Især flerskrogsbåde kan få gavn af den nye hal, der er nemlig meget få steder i Danmark, der har så brede indgange, som vi får. Hallen, der ligger indhegnet og på videoovervåget område med personlig chip-adgang, bliver selvfølgelig med brandalarm, som vi også har i vores andre fem haller, forklarer Mads Søholm til minbaad.dk.

Til de eksklusive både - klar til oktober

Han lægger ikke skjul på, at det bliver for de mere eksklusive både.

- Vi har haller (frostfrie eller kolde, red.) for alle typer kunder, også en med en 22 fods sejl- eller motorbåd, men denne hal er en hal med plads til få eksklusive både. Kunder har kun adgang til den hal, hvor deres båd står. Bestilte håndværkere kan selvfølgelig også komme der, forklarer Mads Søholm.

Søholm Yacht Service forventer, at den nye hal til 5 mio. kroner vil stå færdig cirka 1. oktober 2018.

Firmaet har eget stationært krananlæg op til 60 tons, hvor bådene også kan komme op med stående rig, og master mellem 18 og 30 meter kan opbevares indendørs fuldt rigget under loft.

- Stiger og stilladser til rådighed, og vi har adgang til internet og helt nyt bad og toilet. Og vi kan være behjælpelig med overnatningsmuligheder. Vi har mange forskellige ydelser og partnere, forklarer Mads Søholm.

Flere går efter professionel hjælp

- Mange kunder, som før har brugt 2-3 lørdage i lystbådehavnen to gange om året til søsætning og optagning, ønsker nu den professionelle hjælp. De tager en fridag og hjælper til lige fra nedtagning af masten, til vask af bunden m.m., og båden er til aften klar til at komme i hallen, forklarer Mads Mølholm, der uddyber:

- Kvalitetstid er ikke at skulle stå i lystbådhavnen i foråret og efteråret – eller hele vinteren tænke på, om båden stadig står i vinterstativet, eller om presenningen er blæst af, eller GPS, vante-skruer eller skrue er stjålet. Kvalitetstid er at have ro i maven og bruge tiden på noget fornuftigt, mener Mads Søholm, der er fleksibel overfor kunderne.

- Du kan levere din båd, når det passer dig, og hente din båd når det passer dig. Under Søholm Yacht Service’s totalløsning betjener vi alt omkring både, store som små, siger han.

Volvo Penta-ekspert

På samme adresse driver Flemming Søholm, Mads’ broder, Søholm Marine ApS med service, global køb og salg af Volvo Penta-motorer og reservedele.

Flemming Søholm er den eneste autoriserede Volvo Penta-forhandler i Sønderjylland. Søholm Marine servicerer også Yanmar- og Bukh-motorer. Med sit mobile værksted dækker han området nord for Kielerkanalen op til Kongeåen.      

Administration varetages af Flemmings hustru, Susanne.

Til oktober står den nye hal klar ved Broager, der ligger ved Flensborg Fjord.

Sådan så det ud i juni i år, siden er det gået stærkt.

content-loader
content-loader
content-loader