Gå til hoved-indhold
- Med Weibels teknologi kan vi forbedre mange af bådens komponenter, som tilsammen giver en fordel på vandet, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse. PR-fotoKapsejlads
- Med Weibels teknologi kan vi forbedre mange af bådens komponenter, som tilsammen giver en fordel på vandet, siger Jonas Høgh-Christensen i en pressemeddelelse. PR-foto

Weibel støtter Høghen med en mio. kr.

Dansk radarteknologi hjælper Jonas Høgh-Christensen til OL-medalje. Weibels ingeniører skal fx forbedre Fnnjollens bom, så vægten fordeler sig mere optimalt. Lige nu er sejleren til For-OL og er nr. 9.

Af Troels Lykke |

Et teknologisk samarbejde med den danske radarproducent Weibel Scientific skal hjælpe Jonas Høgh-Christensen hurtigere over målstregen.

Jonas Høgh-Christensens karriere har budt på to VM-titler og tre OL-deltagelser, hvoraf det ene – OL 2012 – resulterede i en sølvmedalje. Egentlig var karrieren som finnjollesejler slut, men sporten ville ikke slippe sit tag i elite-sejleren. Derfor er Jonas i disse dage i Brasilien for at deltage i for-OL som et led i forberedelserne til det ultimative mål: OL i Rio i 2016.

Jonas Høgh-Christensen har indgået en usædvanlig sponsoraftale med den højteknologiske danske virksomhed Weibel Scientific.

Radarproducenten skal spille en aktiv rolle i kampen om OL-medalje ved at producere særligt udviklede komponenter til båden, som vil give en fordel over konkurrenterne.

Optimere ned til mindste detalje
”Et avanceret teknologisk samarbejde som dette mellem en sportsudøver og en erhvervsvirksomhed er aldrig set før i dansk sejlsport. Sammen analyserer vi alle bådens komponenter og gennemgår hver enkelt lille del for at optimere den ned i de mindste detaljer. Weibels teknologi og maskiner er så uhyre præcise, at mange af delene bliver bedre end dem, vi kan skaffe fra leverandører i sejlsporten,” siger Jonas Høgh-Christensen.

For eksempel kan Weibels ingeniører, som til daglig udvikler verdens førende Doppler-radarer, forbedre finnjollens bom, så vægten fordeler sig mere optimalt. Resultatet bliver en båd med specialdesignede dele, som ultimativt vil få den til at glide hurtigere gennem vandet.

Marginalernes sport
”Det er en konkurrence om marginaler. Med Weibels teknologi kan vi forbedre mange af bådens komponenter, som tilsammen giver en fordel på vandet. Det handler om hele tiden at rykke mig så tæt på den optimale præstation og den hurtigste båd som overhovedet muligt, og det kan jeg gøre sammen med Weibel,” siger Jonas Høgh-Christensen, der lige nu ligger nummer ni i For-OL i Rio.

“Vi glæder os til at anvende vores markedsledende radarteknologi i sejlsporten. I Weibel arbejder vi konstant på at videreudvikle og skræddersy teknologi ned i mindste detalje, og selvom radarer og sejlsport er to forskellige verdener, er det evige og ekstremt perfektionistiske fokus på marginalerne det samme,” siger COO Thomas Munkholm Larsen, Weibel Scientific.

Udover det teknologiske samarbejde sponsorerer Weibel Jonas Høgh-Christensens færd frem mod OL med 1 million kroner. Weibel støtter også andre projekter i sejlsporten, blandt andet ved at bidrage med to nye 29’er til KDY’s talentcenter i Rungsted.

content-loader
content-loader
content-loader