Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Camilla Ulrikkeholm, nr. 2 i verden, besejrede kun akkurat nummer 1 i verden, Anna Östling fra Göteborg. Foto: Mick Anderson/Sailingpix
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Ulrikkeholm uhyre tæt på at misse semifinalen til verdensetter

Anna Östling fra Sverige førte flere gange da der stod 2 - 2 kunne minbaad.dk se på nærmeste hold, men Camilla Ulrikkeholm var taktisk klogere og vandt 3 - 2. Meldgaard også i semi.

Af Mick Anderson, Middelfart |

MATCHRACE-VM: Efter tre dage med kuling på banen skulle sejlerne lørdag omstille sig gevaldigt og kæmpe mod næsten vindstille ved VM i matchrace for kvinder, som bliver sejlet på Lillebælt ud for Middelfart Marina.

Otte besætninger tog på vandet fra morgenstunden i et kapløb mod tiden for at få gennemført kvartfinalen, inden vinden ville blive for svag til kapsejlads hen på eftermiddagen.

Og selvom tempoet ombord var i snegletempo i forhold til de sidste tre dages deciderede overlevelseskamp, var den lette luft var lige noget, der passede de to danske besætninger.

Se Mick Andersons fotos

Verdensmester sat på plads
Lotte Meldgaard fik ret hurtigt styr på sin australske modstander, Katie Spithill, og vandt relativt ubesværet de tre sejladser, som kvalificerer hende og sine fire gaster til semifinalerne, der begynder søndag morgen.

Her får hun følgeskab af landskvinde Camilla Ulrikkeholm, nummer to på ranglisten, som måtte mande sig gevaldigt op for at slå den regerende verdensmester og nummer et på verdensranglisten, Anna Östling fra Sverige.

- At skulle op mod hende i dag var jo lidt som en finale i kvartfinalen. Hun kan nogle tricks ude på banen, og vi kan ikke tillade os at begå nogle fejl, før hun straffer os. Vi kan heldigvis også en masse tricks, og efter vi taber fjerde sejlads, lægger vi vores taktik om inden den afgørende femte sejlads og fik mere ro i båden, selvom det er svært ikke at blive halv-hysterisk og råbe efter de andre piger, når det er så tæt, lyder det fra en lettet Ulrikkeholm.

Hendes gaster er efterhånden vant til, at hendes stemme bliver mere skinger, når sejladserne er tætte. De har nemlig sejlet sammen i 11 år, og de lå på toppen af ranglisten i mere end et år, inden Camilla gik på barsel i efteråret 2014. Og de fokuserer da også intenst på at få VM-guldet med hjem efter sølv i 2013 og 2014.

- Vi er jo ikke kommet for at tabe. Vi gør det her færdigt, siger Camilla Ulrikkeholm om morgendagen, der begynder med semifinaler, hvor der sejles bedst af fem sejladser - eller først til tre sejre.

Derefter følger finalen, som kan blive ren dansk, hvis lodtrækningen søndag morgen falder heldigt nok ud, og begge skippere lever op til deres bedste. Ellers ryger VM-guldmedaljen til Frankrig eller USA.

Danmark vandt sidst VM-guld i matchrace tilbage i 2006. Dengang var det Dorte O. Jensen, der sad ved roret, og hun fik vandt sin fjerde VM-guldmedalje. Den præstation har ingen anden gjort efter.

De fire deltagere i semifinalen er:

 - Camilla Ulrikkeholm (DEN)
 - Lotte Meldgaard (DEN)
 - Anne-Claire Le Berre (FRA)
 - Stephanie Roble (USA)

En lettet Meldgaard. - Jeg har vundet VM-bronze, VM-sølv, men aldrig VM-guld, fortalte Lotte Meldgaard i dag til minbaad.dk. Hun virkede meget overbevisende, kunne vi se fra kommentatorbåden med Morten Lorenzen. Foto: Mick Anderson/Sailingpix

Det var uhyre tæt i dag i Middelfart.

Der blev jublet længe hos Ulrikkeholm.

 

content-loader
content-loader
content-loader