Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Respittabel til AFi 2Star - matematisk udfordring

Lørdag sejler 90 både AFI 2Star fra Århus og i forhold til hurtige Classic Fyn Rundt, ser det ud til at det bliver svagere vind og mulighed for regn i weekenden. Se video fra X-40 i sejladsen 2014.

Af Troels Lykke |

I lighed med andre sejladser i år er Quantum er klar med såvel taktisk overblik som indblik i respittiderne.

Det taktiske kort bliver udleveret i kapsejlads bureauet til alle deltagerene på et regn og sol bestandigt klistermærke til opsætning i cockpittet.  Kortet giver overblik over sejladsen og er vandafvisende, det fortæller X-40 sejler Henrik Jørgensen og Jan Hansen fra Quantum Sails. De sejler selv med i sejladsen.

At beregne respittiderne under AFI2Star er lidt af en matematisk udfordring, idet lørdagens sejlads er baseret på jagtstart (altså første båd i mål fører) og søndagens sejlads foregår ved traditionelle start med DH respit.

Respittabellen tager derfor udgangspunkt i ankomsttiderne til Ballen og den relative respittid for distancen om søndagen.

Det eneste deltagerene skal gøre er at indtaste deres startnummer, omsejlningsretning og tidsforskellen på ankomst til Ballen ift de vigtigste konkurrenter .. og vupti kan man se hvilen respit man skal have/give.

Fra onsdag eftermiddag kan såvel respittabel som taktisk kort downloades her: www.quantumsails.dk/node/895. Vi forventer at opdatere respitabellen i dag torsdag for at afspejle løbsindelingen.

Nedenfor kan i se den samlede stilling i Dansk2Star mesterskabsserie efter ClassicFynRundt i weekenden. Det skal bemærkes at der er stadig mulighed for at tilmelde sig til Watski2Star på www.watski123.dk

I kan gense Århus2Star fra sidste år på denne video optaget ombord på X²box:

 

<iframe allowfullscreen frameborder="0" src="https://www.youtube.com/embed/eQEEQfNF9zc" height="423" width="600"></iframe>
content-loader
content-loader
content-loader