Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
X-79eren Dagmar med Klaus Natorp og datter. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen
Kapsejlads
Folkebådene startede først i næsten ingen vind.
Kapsejlads
Stævneleder Lars Thomsen fra Aarhus Sejlklub byder velkommen
Kapsejlads
Senere kom der lidt mere vind, men første del blev afkortet.
Kapsejlads
Otte Spækhuggere deltager i sejladsen med 90 tilmeldte. Et par både udeblev.

X-79er med Natorp og datter først til Samsø i AFI 2Star

Klaus Natorp og datter i X-79er kom først til Samsø i let vind, som Folkebådene ikke ku li. I dag sejles hjem til Aarhus igen med respitstart. X-43 i front efter første etape.

Af Niels Kjeldsen |

AFI Marine Two Star afvikles om lørdagen med en respitstart, hvor de mindste både starter først, og handicappet er indregnet i starttidspunktet, så i teorien burde alle deltagere komme samlet til målstregen ud for Ballen havn på Samsø lørdag aften.

Arrangørerne var dog nødt til at afkorte banen ved Vejrø, da den meget svage vind havde forsinket bådene så meget, at sidste båd kom i mål omkring kl. 17:15.

En væsentlig del af sejladsen succes er netop, at arrangørerne, er meget bevidste om at fastholde den rigtige kombination af sportsligt niveau, hygge og socialt samvær.

Sejlerfesten på Restaurant ”Dokken” i Ballen på Samsø lørdag aften er vidt berømt, og en væsentlig årsag til den succes som sejladsen har været lige siden starten. Her overnatter man på en ø med ligesindede, som har lyst til samværet, og der er ingen mulighed for lige at køre hjem.

Far og datter i X-79 først over mållinjen - X-43 i front

Den første båd, som krydsede mållinjen ud for Vejrø var Klaus Natorp, som meget typisk for det sociale aspekt i sejladsen sejlede med sin datter ved roret, og som selv passede skøderne.

I modsætning til de sidste mange år, hvor det har været let at finde den førende båd efter lørdagens førte etape, så venter der dommerne i år lidt ekstraarbejde, idet den afkortede bane betyder, at alle resultaterne må beregnes på ny. Se de foreløbige resultater her. En X-43 er i front.

Det er derfor ikke sikkert, at X-79éren også ender med at blive dagens vinder. Men det ligger fast, at det bliver svært for folkebådene at løbe med sejren i år.

Da Folkebådene startede 08:30 lørdag morgen, var vinden meget svag, og de nåede derfor ikke at opbygge et særligt stort forspring, inden de større og hurtigere både startede lidt senere på morgenen og formiddagen.

Lørdagen bød på kryds over mod Sletterhage i en meget svag vind. Herefter kunne de fleste både sætte spiler i en opfriskende vind, som dog aldrig kom op på mere end 3-4 M/S ned mod Vejrø, hvor der var mållinje på den afkortede bane.

Kampen om Danmarks grimmeste vandrepokal fortsætter i dag søndag

Vejrudsigten for i morgen, hvor starten går til 2. etape, lyder på høj flot sol og frisk vind omkring 5-9 M/S fra vest.

Derfor ser deltagerne frem til en dejlig sejlerdag, hvor kampen om det, som Lars Thomsen under skippermødet lørdag kaldte ”Den grimmeste vandrepokal i Danmark” fortsætter.

Mange af deltagerne håber på, at den meget stille start for folkebåden lørdag morgen, er nok til, at de i år kan fravriste folkebådene den samlede sejr i AFI Marine Two Star, også selv om det betyder, at de bliver indehavere af pokalen, som stævnelederen under skippermødet advarede mod, at man er forpligtet til at have stående fremme i sit hjem helt frem til næste års vinder bliver fundet.

content-loader
content-loader
content-loader