Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Molic X Meter vandt overalt med Risvang og Lindquist. Fotos: Pantaenius/Niels Kjeldsen
Kapsejlads
Per Risvang th. fra Aarhus og Bjarne Lindquist fra Ho Bugt tog grim pokal.
Kapsejlads
Ny startprocedure ændrede AFI Marine Two Star 2015 til en bedre sejlads.
Kapsejlads
Anders Thor Larsen Larsen og Jan Pedersen i DB 35, BIG tog 3. pladsen.
Kapsejlads
De mindre både havde en barsk dag i det hårde vejr.
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

AFI 2Star: Risvangs Molich X Meter slog IKKE X-40 - fotoserie

AFI Marine Two Star bød søndag på sejlads fra Samsø i meget frisk vind, det gav trætte sejlere i mål i Århus. Breaking news var at bedste Folkebåd kun tog 36. plads efter DH. X-40 VANDT. Opdateret 24.6.

Af Niels Kjeldsen |

Arrangøreren Aarhus Sejlklub havde mod til at ændre en ellers succesfuld sejladsmed 90 tilmeldte til noget endnu bedre.

Sejlerne blev søndag morgen mødt med en særdeles frisk vind fra vest, da de stod op efter en vellykket aften på restaurant Dokken i Ballen.

Første start ved dagens sejlads var som noget nyt rykket frem til kl. 8:00, ligesom arrangørerne, med Århus Sejlklubs formand, Lars Thomsen i spidsen, havde øget afstanden mellem starterne, så der nu var ½ time mellem starterne.

Det viste sig at være en god idé, for det gav en meget mere afslappende sejlads på det korte stræk syd for Samsø, hvor der de tidligere år har været meget tæt sejlads, når bådene klumpede sig sammen.

Mere samlet i mål

Bådene kom også mere samlet i mål. Derfor var der faktisk ingen ventetid inde på land, inden præmieoverrækkelsen.

Det passede de mange trætte sejlere fint, efter at de havde haft en hård dag på vandet hvor de næsten havde krydset eller sejlet en meget spids kurs hele vejen fra Ballen, syd om Samsø og tilbage til Århus. 

Regnefejl - X-40 vinder efter DH

 

Det skrev vi dagen efter sejladsen, men det passer ikke. Det var X-40eren, der vandt efter regnefejl.

Søndagens suveræne vinder, som var langt foran de nærmeste konkurrenter blev Luffe 4004, Ca Va! med Jens Thage og Flemming Thorup ombord.

Præstationen rakte dog kun til en samlet 7. plads, da Århus Sejlklub regnede det samlede resultat for både lørdagens og søndagens resultater sammen. Ved AFI Marine Two Star hædrer man fortsat en overaltvinder.

Tidligere formand vandt overalt efter DH

Denne ære tilfaldt i år Den tidligere mangeårige formand for Århus Sejlklub, som i sin Molich X meter, Trines Tvangsarv sejlede hurtigst af alle på korrigeret tid.

Per og gasten grundlagde sin sejr allerede lørdag, hvor de ved at sejle helt ind under land ved Sletterhage, overhalede mange af de tidligere startende både som var gået i stå længere ude til havs i den meget svage vind. ”Trines Tvangsarv” fulgte flot op deres succes søndag, hvor den meget friske vind på 8-14 m/sek. på passede den lange, slanke og velsejlende båd perfekt.

Den klarede sig fint i de store bølger syd for Samsø, lige som det passede besætningen perfekt, at der på det meste af turen var ganske lidt slæk på skøderne, så den lange båd kunne udnytte sin vandlinjelængde.

På andenpladsen i årets sejlads kom Jan Hansen og Henrik Jørgensen i X-40´eren ”X2box fra Rungsted. De var kun godt et minut efter Per Risvang, og det to både havde skaffet sig et pænt forspring på mere end syv minutter til Anders Thor Larsen Larsen og Jan Pedersen i DB 35.

Chok: Folkebådene vandt ikke i år

Folkebådene som i mange år har siddet på tronen, og efterhånden har været vant til at det kun var et spørgsmål om, hvem af dem, som skulle løbe med den samlede sejr blev i år placere langt tilbage i rækkerne.

Den hurtigste folkebåd skulle man helt ned til nummer 36 på resultatlisten for at finde, og med en præmietid, som næsten var en hel time langsommere end vinderen var der ingen tvivl om, at folkebådene blev stødt fra tronen i dette års sejlads.

Dermed var de også langt fra kampen om Danmarks grimmeste vandrepokal. Stævneleder, Lars Thomsen påpegede udtrykkeligt overfor vinderne i ”Trines Tvangsarv”, at der hører to forpligtelser med til at vinde denne vandrepokal. For det første, så skal den stå fremme, og for det andet så skal den næste år returneres nypudset.

Molich X Meter er suveræn i hårdt vejr på kryds. Båden har arkitekt Per Risvang selv apteret i 2006. Foto: Pantaenius/Niels Kjeldsen

Per Risvang i ”Trines Tvangsarv” vinder overalt foran Henrik Jørgensen i X-40 med Quantum-sejlmager Jan Hansen, viser den samlede resultatliste

content-loader
content-loader
content-loader